Vannmelon Frosé (Frossen rosévin)


Hei!

Noen dager siden jeg har fått blogget nå. Det er mest fordi jeg sitter ute og nyter det deilige været!  *shades_smile*

Frosé (forenklet betegnelse for «Frozen Rosé») er en herlig slush-aktig drink som er basert på frossen rosévin. Det aller vanligste er nok å tilsette smak av jordbær, men denne vannmelon-varianten er også fantastisk god!

Herlig forfriskende cocktail for voksne i sommervarmen!

 

 

Beregn en flaske rosévin og en halv vannmelon til denne oppskriften som gir 4 porsjoner.

 

 

NB! Start dagen i forveien med å gjøre klar isbiter og vannmelonsirupen. Selve tilberedningen av froséen bør du imidlertid gjøre rett før servering. 

 


 

Til 4 porsjoner:

Ingredienser

Isbiter:
♥ 1 flaske rosévin (7,5 dl)
♥ 3 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)

Vannmelonsirup:
♥ 2 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)
♥ 1,5 dl sukker

Pynt:
♥ 4 små skiver vannmelon



Fremgangsmåte:

Rosévinisbiter:

Hell rosévinen i isterningbrett og sett i fryseren til dagen etter.

 



 

Vannmelonisbiter:

Mos vannmelon i en blender. 

 

 

Sil blandingen slik at du fjerner stener og en del av fruktkjøttet.

 


 

Mål opp 3 dl vannmelonsaft og fyll også dette i isterningbrett som du setter i fryseren til dagen etter.

 


Vannmelonsirup:

Mål opp 2 dl vannmelonsaft til og ha i en liten kjele med sukkeret. Varm opp blandingen og la den småkoke i noen minutter.

Ta kjelen av platen og sett kjelen med vannmelonsirupen i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Tilberedning:

Finn frem de frosne rosévin-terningene og vannmelon-isterningene. Hent også den kalde vannmelonsirupen fra kjøleskapet.

Fyll opp blenderen med isbiter av rosévin og vannmelon og hell over den kalde vannmelonsirupen.

Kjør blandingen raskt sammen i blenderen så du får en tykk slush.

Øs opp slushen med spiseskje i cocktailglass, pynt hvert glass med en skive fersk vannmelon og server straks.

 


 

Stilig å servere frosé i høye stettglass! 

Husk liten teskje i glasset, så blir det lettere å nyte mens froséen fortsatt er frossen. 

 

 


Tips:

♥ Velg helst en søt type rosévin. Alkoholen gjør at rosévinterningene ikke blir like harde som vanlige isbiter. La de stå i fryseren minst over natten slik at de blir så harde som du klarer å få dem. 

 



♥ Husk at froséen tiner nokså raskt, så du bør tilberede den rett før servering. 

♥ Se også Frozecco (Frossen prosecco) med appelsin

 

 

Fortsatt god helg!   *tounge_smile*  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vannmelon Frosé (Frossen rosévin)
Ingredienser

Isbiter:
♥ 1 flaske rosévin (7,5 dl)
♥ 3 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)

Vannmelonsirup:
♥ 2 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)
♥ 1,5 dl sukker

Pynt:
♥ 4 små skiver vannmelon

Fremgangsmåte

Rosévinisbiter:
Hell rosévinen i isterningbrett og sett i fryseren til dagen etter.

Vannmelonisbiter:
Mos vannmelon i en blender. Sil blandingen slik at du fjerner stener og en del av fruktkjøttet.

Mål opp 3 dl vannmelonsaft og fyll også dette i isterningbrett som du setter i fryseren til dagen etter.

Vannmelonsirup:
Mål opp 2 dl vannmelonsaft til og ha i en liten kjele med sukkeret. Varm opp blandingen og la den småkoke i noen minutter.

Ta kjelen av platen og sett kjelen med vannmelonsirupen i kjøleskapet til dagen etter.

Tilberedning:
Finn frem de frosne rosévin-terningene og vannmelon-isterningene. Hent også den kalde vannmelonsirupen fra kjøleskapet.

Fyll opp blenderen med isbiter av rosévin og vannmelon og hell over den kalde vannmelonsirupen. Kjør blandingen raskt sammen i blenderen så du får en tykk slush.

Øs opp slushen med spiseskje i cocktailglass, pynt hvert glass med en skive fersk vannmelon og server straks.

Tips

♥ Velg helst en søt type rosévin. Alkoholen gjør at rosévinterningene ikke blir like harde som vanlige isbiter. La de stå i fryseren minst over natten slik at de blir så harde som du klarer å få dem.  

♥ Husk at froséen tiner nokså raskt, så du bør tilberede den rett før servering. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift