Gulrotmuffins med ostekrem og bær

Myke gulrotmuffins med ostekrem og friske bær er superfine å servere til 17. mai! 

 

 

Dette er søte, små porsjonskaker, som garantert faller i smak.

 

 

Oppskriften gir ca. 15 stk.

 

 


Ingredienser: 

Gulrotmuffins:
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl fint revet gulrot

Ostekrem: 
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske blåbær
♥ friske bringebær


Fremgangsmåte: 

Gulrotmuffins: 

Pisk egg, sukker og olje til en tykk og lys eggedosis. Blant hvetemel med natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Bland dette inn i deigen. Vend inn fint revet gulrot til slutt. 

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, for deigen hever seg noe under stekingen. 

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15-20 minutter, eller til du ser at de er gjennomstekte (sjekk med kakenål).

 

 

La muffinsene avkjøles til de er helt kalde. 

 




Ostekrem: 

Pisk sammen kremost, romtemperert smør, melis og vaniljesukker til en tykk ostekrem.


Pynt: 

Sprøyt ostekremen på muffinsene.

 

 

Jeg brukte her en rund sprøytetipp og sprøytet små topper ostekrem på hver muffins i blomstermønster. 

 

 

Pynt med friske bær rett før servering. 

 

 

Gulrotmuffins er supert egnet når man ønsker seg en god kakebit som ikke er for stor. 

 

 

 

Så skjønne muffins i hvitt, rødt og blått!  

 

 

Tips:

♥ Bruk olje med nøytral smak i muffinsene, slik som f eks rapsolje eller solsikkeolje. 

♥ Hvis du liker det, kan du gjerne blande en neve hakkede valnøtter og/eller rosiner i kakerøren. 

♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers vil kremen smelte og bli rennende. 

♥ Muffinene kan lages klare dagen før servering. Husk i så fall å pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Muffinsene bør pyntes med ostekrem på serveringsdagen, og bærene bør helst legges på rett før servering så de ikke farger av på ostekremen.  

♥ Du finner mange varianter av gulrotkake og gulrotmuffins her på Det søte liv. Se blant annet GulrotmuffinsGulrotmuffins à la R.O.O.M og Gulrotcupcakes

 

 

Vær så god, forsyn deg! :)  

 

 

Bedårende skjønne gulrotmuffins med ostekrem og bær...

 

 

Bærene oppå ostekremen frisker opp på en nydelig måte. 

 

 

Under ostekremen finner du en utrolig myk og deilig gulrotmuffins! 

 

 

God fornøyelse!  

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gulrotmuffins med ostekrem og bær
Ingredienser

Gulrotmuffins:
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl fint revet gulrot

Ostekrem: 
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske blåbær
♥ friske bringebær

Fremgangsmåte

Gulrotmuffins: 
Pisk egg, sukker og olje til en tykk og lys eggedosis. Blant hvetemel med natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Bland dette inn i deigen. Vend inn fint revet gulrot til slutt. 

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, for deigen hever seg noe under stekingen. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15-20 minutter, eller til du ser at de er gjennomstekte (sjekk med kakenål).

La muffinsene avkjøles til de er helt kalde. 

Ostekrem: 
Pisk sammen kremost, romtemperert smør, melis og vaniljesukker til en tykk ostekrem.

Pynt: 
Sprøyt ostekremen på muffinsene. Jeg brukte her rund sprøytetipp og sprøytet små topper ostekrem på hver muffins i blomstermønster. 

Pynt med friske bær rett før servering. 

Tips

♥ Bruk olje med nøytral smak i muffinsene, slik som f eks rapsolje eller solsikkeolje. 

♥ Hvis du liker det, kan du gjerne blande en neve hakkede valnøtter og/eller rosiner i kakerøren. 

♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers vil kremen smelte og bli rennende. 

♥ Muffinene kan lages klare dagen før servering. Husk i så fall å pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Muffinsene bør pyntes med ostekrem på serveringsdagen, og bærene bør helst legges på rett før servering så de ikke farger av på ostekremen.  

♥ Du finner mange varianter av gulrotkake og gulrotmuffins her på Det søte liv. Se blant annet GulrotmuffinsGulrotmuffins à la R.O.O.M og Gulrotcupcakes

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift