Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Elghakk er norsk tradisjonsmat, kanskje spesielt fra områdene rundt Østerdalen, men har tradisjonelt sett også blitt laget flere andre steder i landet der det er mye elg.
Her brukes kvernet kjøttdeig av elg i lag med god viltkraft, løk, gulrøtter og poteter.

Serveres rykende varmt i dype skåler med flatbrød, smør og tyttebærsyltetøy som tilbehør.

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 600 g elgkjøttdeig
♥ 2 ss smør
♥ 2 løk
♥ 5 dl viltkraft (se tips)
♥ 6 poteter
♥ 2 gulrøtter
♥ 3 laurbærblad
♥ 7 tørkede einerbær
♥ 1 ts tørket timian
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ litt kruspersille
♥ flatbrød
♥ smør
♥ tyttebærsyltetøy
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.

Ha elgkjøttdeig og smør i en gryte. Stek elgkjøttet på middels varme, og bruk en stekespade under stekingen til å "hakke opp" kjøttdeigen i mindre biter.

Hakk løk og ha også løkbitene i gryten.


Stek det hele sammen til kjøttet er gjennomstekt.

Tilsett kraft og rør rundt.

La småkoke i 5 minutter.
Skrell imens poteter og gulrøtter og skjær i store terninger.

Ha dette i gryten sammen med laurbærblad, einerbær og timian.

La dette småkoke/trekke på middels varme i ca. 15 - 20 minutter, til potet- og gulrotbitene er møre. (Ta av lokket dersom du ønsker at noe av væsken skal fordampe.)
Smak til med kvernet salt og pepper.

En herlig gryte med Elghakk!

Serveres rykende varmt i dype skåler.


Dryss litt hakket kruspersille over, og server gjerne flatbrød med smør og tyttebærsyltetøy (helst hjemmelaget) ved siden av.

Veldig godt!

Tips:
♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt, konsentrert viltkraft, som gir veldig god smak som passer godt til elgkjøttet.

Du kan alternativt bruke kjøttkraft, fond eller kjøttbuljong som løses opp i vann slik at du får 5 dl væske.
♥ Tilpass tykkelsen ved å ta av lokket deler av koketiden dersom du ønsker at mer av væsken skal fordampe. Det skal ikke være meljevning i Elghakk, så konsistensen blir mer som en kjøttsuppe enn en gryterett.
♥ Elghakk lages i litt ulike varianter rundt om i landet. Noen tilsetter for eksempel flere grønnsaker, slik som kålrot og sellerirot i terninger.
♥ Tilsett 1 dl seterrømme eller kremfløte dersom du vil ha en fyldigere og litt mer kremet konsistens.
♥ Noen liker også å ha en god skvett akevitt i gryten! 😃

Er du så heldig som får tak i kjøttdeig av elg, bør du teste ut å lage Elghakk!
Se også oppskrift på Elgkarbonader (ekstra saftige).

Ikke så mange ingredienser i Elghakk, som gjør at den gode smaken av elgkjøttdeigen kommer veldig bra frem!

God middag! 😊

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 600 g elgkjøttdeig
♥ 2 ss smør
♥ 2 løk
♥ 5 dl viltkraft (se tips)
♥ 6 poteter
♥ 2 gulrøtter
♥ 3 laurbærblad
♥ 7 tørkede einerbær
♥ 1 ts tørket timian
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ litt kruspersille
♥ flatbrød
♥ smør
♥ tyttebærsyltetøy
Ha elgkjøttdeig og smør i en gryte. Stek elgkjøttet på middels varme, og bruk en stekespade under stekingen til å "hakke opp" kjøttdeigen i mindre biter.
Hakk løk og ha også løkbitene i gryten. Stek det hele sammen til kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett kraft og rør rundt. La småkoke i 5 minutter.
Skrell imens poteter og gulrøtter og skjær i store terninger. Ha dette i gryten sammen med laurbærblad, einerbær og timian. La dette småkoke/trekke på middels varme i ca. 15 - 20 minutter, til potet- og gulrotbitene er møre. (Ta av lokket dersom du ønsker at noe av væsken skal fordampe.) Smak til med kvernet salt og pepper.
Serveres rykende varmt i dype skåler. Dryss litt hakket kruspersille over, og server gjerne flatbrød med smør og tyttebærsyltetøy ved siden av.
♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt, konsentrert viltkraft, som gir veldig god smak som passer godt til elgkjøttet.Du kan alternativt bruke kjøttkraft, fond eller kjøttbuljong som løses opp i vann slik at du får 5 dl væske.
♥ Tilpass tykkelsen ved å ta av lokket deler av koketiden dersom du ønsker at mer av væsken skal fordampe. Det skal ikke være meljevning i Elghakk, så konsistensen blir mer som en kjøttsuppe enn en gryterett.
♥ Elghakk lages i litt ulike varianter rundt om i landet. Noen tilsetter for eksempel flere grønnsaker, slik som kålrot og sellerirot i terninger.
♥ Tilsett 1 dl seterrømme eller kremfløte dersom du vil ha en fyldigere og litt mer kremet konsistens.
♥ Noen liker også å ha en god skvett akevitt i gryten! 😃
Skriv ny kommentar