Test3 - revised

fsfsfsfs

 

 

Ingredienser: 

♥ 1200 g kyllinglår (600 g overlår og 600 g klubber)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 250 g aromasopp
♥ 1 gulrot
♥ 1 rød paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (se tips)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 bunt frisk timian
♥ 100 g sorte oliven (avrent vekt)
♥ kvernet salt og pepper
♥ litt frisk persille

Servering:
♥ 500 g pasta (se tips)
♥ godt brød og smør

 

Fremgangsmåte: 

Stek kyllingstykkene i stekepanne med olivenolje. Bruk nokså høy varme og la kyllingstykkene få god stekeskorpe. Ikke stek for mange stykker av gangen. Jeg brukte her 600 g kylling overlår og 600 g kyllingklubber som jeg stekte hver for seg. Dersom du kjøper hele kyllinglår, kan du gjerne skjære dem i to før du steker dem. Krydre kyllingstykkene med kvernet salt og pepper underveis i stekingen. Legg de stekte kyllingstykkene til side. 

Ha litt mer olje i pannen og tilsett hakket løk og hvitløk. La dette steke på middels varme i et par minutter så løken blir blank og gyllen. 

 

Tips: 

♥ Det sies at Pollo alla cacciatore lages med rødvin i Sør-Italia og med hvitvin i Nord-Italia. Jeg brukte rødvin her. Du kan bruke kyllingkraft i stedet for vin dersom du ønsker det, men da bør du også smaksette gryten med litt rødvinseddik eller balsamicoeddik for å få litt syre i sausen. 

♥ Bruk hermetiske tomater av god kvalitet. Det har en del å si for smaken. 400 gram tilsvarer 1 boks. Hvis du bruker mer ordinær type hermetiske tomater, kan det være godt å smake til sausen med en liten klype sukker.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Test3 - revised
Ingredienser

♥ 1200 g kyllinglår (600 g overlår og 600 g klubber)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 250 g aromasopp
♥ 1 gulrot
♥ 1 rød paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (se tips)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 bunt frisk timian
♥ 100 g sorte oliven (avrent vekt)
♥ kvernet salt og pepper
♥ litt frisk persille

Servering:
♥ 500 g pasta (se tips)
♥ godt brød og smør

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. Finn også frem en traktørpanne med litt høye kanter, og som tåler å settes i stekeovnen.  

Stek kyllingstykkene i stekepanne med olivenolje. Bruk nokså høy varme og la kyllingstykkene få god stekeskorpe. Ikke stek for mange stykker av gangen. Jeg brukte her 600 g kylling overlår og 600 g kyllingklubber som jeg stekte hver for seg. Dersom du kjøper hele kyllinglår, kan du gjerne skjære dem i to før du steker dem. Krydre kyllingstykkene med kvernet salt og pepper underveis i stekingen. Legg de stekte kyllingstykkene til side. 

Tips

♥ Det sies at Pollo alla cacciatore lages med rødvin i Sør-Italia og med hvitvin i Nord-Italia. Jeg brukte rødvin her. Du kan bruke kyllingkraft i stedet for vin dersom du ønsker det, men da bør du også smaksette gryten med litt rødvinseddik eller balsamicoeddik for å få litt syre i sausen. 

♥ Bruk hermetiske tomater av god kvalitet. Det har en del å si for smaken. 400 gram tilsvarer 1 boks. Hvis du bruker mer ordinær type hermetiske tomater, kan det være godt å smake til sausen med en liten klype sukker.

Mat
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift