Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Tortelloni med salviesmør er en italiensk klassiker!
Enkel å tilberede, nydelig på smak!

Tortelloni er fylte pasta som er litt større enn tortellini, men begge deler går fint å bruke. Jeg gjorde det veldig enkelt her og brukte ferdigkjøpte tortelloni fylt med ricotta og spinat. Fylte ravioli kan også brukes.
Retten passer fint å serveres som forrett (primi).

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 20 g friske salvieblader (ca. 20 blader)
♥ 500 g tortelloni med ricotta og spinat
♥ kvernet salt
Servering:
♥ revet parmesan
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en stekepanne.


La smøret brunes sakte på middels varme. Rør i det hele tiden slik at det ikke svir seg. Smøret er ferdig når det har fått en lysebrun farge og nøtteaktig aroma.

Legg i hele hvitløksfedd og salvieblad.

Smøret kommer til å bruse opp når du legger i bladene.

La hvitløk og salvieblad stekes i det varme smøret i 4–5 minutter. Pass nøye på så ikke smøret blir for varmt slik at bladene blir brente.

Kvern over litt ekstra salt.

Kok tortelloni i godt saltet vann som anvist på pakningen, men pass på at de ikke blir mer kokt enn al dente (altså beholder litt tyggemotstand).
Vend pastaen i salviesmøret.


Serveres straks i små pastaskåler. Pass på så du får med det deilige salviesmøret som saus.
Riv over fersk parmesan.

Denne enkle pastaretten er utrolig smakfull!

Mmm... !

Tips:
♥ Jeg brukte denne typen tortelloni fylt med ricotta og spinat, som passer veldig godt på smak sammen med salviesmøret. Fylte ravioli kan også brukes.


♥ Vær nøye på at du ikke overkoker tortellonien før du vender den sammen med salviesmøret.
♥ Frisk salvie fås kjøpt i velassorterte matbutikker.

♥ Bruk ferskrevet parmesan for best smak.
♥ Denne retten bør serveres varm og nylaget.

Buon appetito!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 200 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 20 g friske salvieblader (ca. 20 blader)
♥ 500 g tortelloni med ricotta og spinat
♥ kvernet salt
Servering:
♥ revet parmesan
Smelt smøret i en stekepanne.
La smøret brunes sakte på middels varme. Rør i det hele tiden slik at det ikke svir seg. Smøret er ferdig når det har fått en lysebrun farge og nøtteaktig aroma.
Legg i hele hvitløksfedd og salvieblad. Smøret kommer til å bruse opp når du legger i bladene. La hvitløk og salvieblad stekes i det varme smøret i 4–5 minutter. Pass nøye på så ikke smøret blir for varmt slik at bladene blir brente. Kvern over litt ekstra salt.
Kok tortelloni i godt saltet vann som anvist på pakningen, men pass på at de ikke blir mer kokt enn al dente (altså beholder litt tyggemotstand). Vend pastaen i salviesmøret.
Serveres straks i små pastaskåler. Pass på så du får med det deilige salviesmøret som saus. Riv over fersk parmesan.
♥ Jeg brukte tortelloni fylt med ricotta og spinat, som passer veldig godt på smak sammen med salviesmøret. Fylte ravioli kan også brukes.
♥ Vær nøye på at du ikke overkoker tortellonien før du vender den sammen med salviesmøret.
♥ Frisk salvie fås kjøpt i velassorterte matbutikker.
♥ Bruk ferskrevet parmesan for best smak.
♥ Denne retten bør serveres varm og nylaget.
Skriv ny kommentar