
Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 1
Oboy sjokoladepudding med vaniljesaus er en kjempegod dessert med mild sjokoladesmak.
Som tittelen tilsier, lages sjokoladepuddingen med Oboy sjokolademelkpulver. Sjokoladepuddingen inneholder ikke gelatin, så den blir ikke helt fast, men mer som en tykk sjokoladekrem.
Veldig populær dessert blant store og små! 😃
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 5 dl helmelk
♥ 6 ss Oboy sjokolademelkpulver
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
Servering:
♥ 5 dl vaniljesaus
♥ 150 g bringebær (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Ha melk, Oboy, maisenna og sukker i en kjele.
Visp blandingen godt sammen.
Varm opp blandingen under kontinuerlig visping, til du ser at den tykner.
Ta kjelen av platen og tilsett vaniljesukker.
Fordel sjokoladeblandingen i 4 porsjonsglass eller dessertskåler. Dryss på litt sukker for å unngå at det danner seg snerk oppå sjokoladepuddingen.
Avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten).
Fordel vaniljekrem over sjokoladepuddingen rett før servering.
Server gjerne friske bringebær eller andre bær ved siden av.
Kjempegod dessert! 😍
Tips:
♥ Merk som sagt at dette ikke blir en sjokoladepudding à la den du kjøper i butikken. Denne puddingen stivner ikke helt, men får en tykk, kremete konsistens.
♥ Du kan bruke hjemmelaget vaniljesaus eller ferdigkjøpt.
♥ Jeg har her brukt Oboy sjokolademelkpulver. Det er altså kun pulveret som skal brukes (ikke ferdig utrørt sjokolademelk).
Vil du bruke kakaopulver (bakekakao går fint) i stedet for Oboy sjokoladepulver, kan du bruke 3 ss kakaopulver i stedet for 6 ss Oboy. Du bør da øke mengden sukker til 3 ss, siden Oboy er søtere enn kakaopulver. .
♥ Se også oppskrift på Kremet sjokoladepudding (Creamy Chocolate Pudding), som lages med kokesjokolade.
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl helmelk
♥ 6 ss Oboy sjokolademelkpulver
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
Servering:
♥ 5 dl vaniljesaus
♥ 150 g bringebær (kan sløyfes)
Ha melk, Oboy, maisenna og sukker i en kjele. Visp blandingen godt sammen.
Varm opp blandingen under kontinuerlig visping, til du ser at den tykner.
Ta kjelen av platen og tilsett vaniljesukker.
Fordel sjokoladeblandingen i 4 porsjonsglass eller dessertskåler. Dryss på litt sukker for å unngå at det danner seg snerk oppå sjokoladepuddingen. Avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten).
Fordel vaniljekrem over sjokoladepuddingen rett før servering. Server gjerne friske bringebær eller andre bær ved siden av.
♥ Merk som sagt at dette ikke blir en sjokoladepudding à la den du kjøper i butikken. Denne puddingen stivner ikke helt, men får en tykk, kremete konsistens.
♥ Du kan bruke hjemmelaget vaniljesaus eller ferdigkjøpt.
♥ Jeg har her brukt Oboy sjokolademelkpulver. Det er altså kun pulveret som skal brukes (ikke ferdig utrørt sjokolademelk). Vil du bruke kakaopulver i stedet for Oboy sjokoladepulver, kan du bruke 3 ss kakaopulver i stedet for 6 ss Oboy. Du bør da øke mengden sukker til 3 ss, siden Oboy er søtere enn kakaopulver. .
♥ Se også oppskrift på Kremet sjokoladepudding (Creamy Chocolate Pudding), som lages med kokesjokolade.
Skriv ny kommentar