
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Her har du en deilig langpannekake med litt lime og masse blåbær, som toppes med en seig og god kokosmarengs på toppen.
Super å lage nå som skogsblåbærene er i sesong, men det går like fint å bruke frosne blåbær.
Se også Kokosmarengskake med blåbær, som er en rund kake. Ripskake med kokosmarengs og Rabarbrakake med kokosmarengs er andre varianter som passer til liten langpanne.
Jeg har denne gangen laget en stor porsjon som passer til stor langpanne. Kjekt med mange gode kakestykker! 😋
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 350 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 lime
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl kremfløte
Blåbærfyll:
♥ 300 g blåbær (friske eller frosne, se tips)
Kokosmarengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 250 kokos
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og fint revet skall og presset saft fra en lime.
Sikt mel og bakepulver. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med kremfløten til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten.
Dryss over blåbærene (frosne bær trenger ikke å tines først).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.
Pisk eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen.
Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Bre kokosmarengsen over i et jevnt lag.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ytterligere ca. 10–15 minutter, til du ser at marengsen har fått lett gyllen overflate.
La kaken avkjøles i formen før du løfter den ut ved å ta tak i bakepapiret.
Del kaken i firkanter.
Lekre, myke kakestykker med blåbær og kokosmarengs!
Tips:
♥ Jeg har her brukt frosne skogsblåbær, og da trenger ikke bærene å tines før de legges på deigen. Du kan gjerne bruke friske blåbær også, men bruk helst skogsblåbær hvis du får tak i det.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
Kos deg! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 350 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 lime
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl kremfløte
Blåbærfyll:
♥ 300 g blåbær (friske eller frosne, se tips)
Kokosmarengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 250 kokos
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og fint revet skall og presset saft fra en lime.
Sikt mel og bakepulver. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med kremfløten til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten.
Dryss over blåbærene (frosne bær trenger ikke å tines først).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.
Pisk eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen.
Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Bre kokosmarengsen over i et jevnt lag.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ytterligere ca. 10–15 minutter, til du ser at marengsen har fått lett gyllen overflate.
La kaken avkjøles i formen før du løfter den ut ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i firkanter.
♥ Jeg har her brukt frosne skogsblåbær, og da trenger ikke bærene å tines før de legges på deigen. Du kan gjerne bruke friske blåbær også, men bruk helst skogsblåbær hvis du får tak i det.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar