
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Hei,
Snart helg og fortsatt noen sommerdager igjen som må nytes! 😍 Jeg tilbringer de siste dagene av ferien min nord i Italia og har nå kommet meg til vakre Brescia. Før jeg går ut for å se meg om i denne fine byen, skal du få et tips av meg om en lettvint, men veldig deilig kake. Dette er en saftig nøttebunn som dekkes med søt, pisket krem, friske bringebær og hakket sjokolade. Super kake å lage med flotte, norske bringebær!
Se også Nøttekake med jordbærkrem og sjokolade.
Ingredienser:
Nøttekake:
♥ 75 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 100 g hasselnøtter, malte
♥ 50 g hasselnøtter, hakkede
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 dl melk
Krem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
Pynt:
♥ 300 g friske bringebær
♥ 30 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Nøttekake:
Pisk mykt smør og sukker. Tilsett eggene og pisk videre til du får en lys og tykk smørkrem.
Mal 100 g hasselnøtter i mandelkvern så de blir helt finmalte. Hakk 50 g hasselnøtter grovt.
Bland dette sammen med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Vend dette inn i smørkremen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha kakerøren i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca. 35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Løsne kaken fra formen, hvelv den over på et kakefat og fjern bakepapir. Sett kakebunnen på et kakefat.
Krem og pynt:
Pisk kremfløte og melis til en tykk krem. Fordel kremen over kaken.
Pynt med friske bringebær og hakket sjokolade.
En klassisk nøttekake med krem og bær går aldri av moten! 😊
Tips:
♥ Det er lurt å la kaken blir helt kald før du tar den ut av kakeformen. Da blir den fastere og lettere å få ut av formen uten at den går i stykker. Det er også viktig at kaken er helt avkjølt får du dekker den med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Nøttekaken kan gjerne lages dagen før servering, og kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med krem og friske bringebær.
♥ Kaken kan selvfølgelig også toppes med andre type bær.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Nøttekake:
♥ 75 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 100 g hasselnøtter, malte
♥ 50 g hasselnøtter, hakkede
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 dl melk
Krem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
Pynt:
♥ 300 g friske bringebær
♥ 30 g kokesjokolade
Nøttekake:
Pisk mykt smør og sukker. Tilsett eggene og pisk videre til du får en lys og tykk smørkrem.
Mal 100 g hasselnøtter i mandelkvern så de blir helt finmalte. Hakk 50 g hasselnøtter grovt. Bland dette sammen med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i smørkremen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha kakerøren i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca. 35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Løsne kaken fra formen, hvelv den over på et kakefat og fjern bakepapir. Sett kakebunnen på et kakefat.
Krem og pynt:
Pisk kremfløte og melis til en tykk krem. Fordel kremen over kaken.
Pynt med friske bringebær og hakket sjokolade.
♥ Det er lurt å la kaken blir helt kald før du tar den ut av kakeformen. Da blir den fastere og lettere å få ut av formen uten at den går i stykker. Det er også viktig at kaken er helt avkjølt får du dekker den med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Nøttekaken kan gjerne lages dagen før servering, og kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med krem og friske bringebær.
♥ Kaken kan selvfølgelig også toppes med andre type bær.
1 kommentar
2 ss vaniljesukker??
2 ss vaniljesukker??
Skriv ny kommentar