Banankake i langpanne med sjokolade

Dette er en skikkelig stor, saftig og DEILIG banankake med sjokolade!

Perfekt til småkjipe regnværsdager.. ;)  Du bare tar en bit av et varmr og nystekt kakestykke, og livet smiler igjen!  *smile_chrome* 

 

 

Kaken er inspirert av Sticky Chocolate Banana Squares (Amerikanske banan- og sjokoladebiter).

Denne gangen har jeg tilpasset oppskriften til stor langpanne, gjort kaken litt mindre sticky, og erstattet sjokoladekremen med sjokoladebiter. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.

I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.

Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

 

 

Gjett om det lukter godt på kjøkkenet!  *heart*  

 

 

Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter. 

 

 


Tips:

♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken! 

♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken. 

♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.

♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt. 

 

 

 

God fornøyelse, folkens!  *yum*

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Banankake i langpanne med sjokolade
Ingredienser

♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.

I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.

Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter. 

Tips

♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken! 

♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken. 

♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.

♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt. 

3 kommentarer

Lagde denne til dugnad og fikk heldigvis smake litt av kanten; Kjempegod! Reduserte sukker til 500 g og brukte hvit sjokolade på toppen. Bortsett fra det fulgt oppskrift. Anbefales!

Langpannen min var ikke stor nok, så det ble langpanne + en liten rundform. Jeg tror denne oppskriften er størrelse skuffkake, neste gang lager jeg den i det dype stekebrettet til ovnen. Stor suksess, og den ble utrolig saftig! Står seg lenge i teorien, men i praksis blir den spist opp for fort til å teste teorien ...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift