Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Dette er en skikkelig stor, saftig og DEILIG banankake med sjokolade!
Perfekt til småkjipe regnværsdager.. ;) Du bare tar en bit av et varmr og nystekt kakestykke, og livet smiler igjen! *smile_chrome*

Kaken er inspirert av Sticky Chocolate Banana Squares (Amerikanske banan- og sjokoladebiter).
Denne gangen har jeg tilpasset oppskriften til stor langpanne, gjort kaken litt mindre sticky, og erstattet sjokoladekremen med sjokoladebiter.

Ingredienser:
♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
Fremgangsmåte:
Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.
I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.
Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Gjett om det lukter godt på kjøkkenet! *heart*

Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter.


Tips:
♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken!
♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken.
♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.
♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.

God fornøyelse, folkens! *yum*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.
I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.
Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter.
♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken!
♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken.
♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.
♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.
3 kommentarer
Lagde denne til dugnad og…
Lagde denne til dugnad og fikk heldigvis smake litt av kanten; Kjempegod! Reduserte sukker til 500 g og brukte hvit sjokolade på toppen. Bortsett fra det fulgt oppskrift. Anbefales!
Langpannen min var ikke stor…
Langpannen min var ikke stor nok, så det ble langpanne + en liten rundform. Jeg tror denne oppskriften er størrelse skuffkake, neste gang lager jeg den i det dype stekebrettet til ovnen. Stor suksess, og den ble utrolig saftig! Står seg lenge i teorien, men i praksis blir den spist opp for fort til å teste teorien ...
Hei 🙂 går det an å lage…
Hei 🙂 går det an å lage denne i muffinsformer? Hva blir da steketiden?
Skriv ny kommentar