Banankake med ananas

Hei dere!

Jeg blogger i dag fra solfylte Madrid - å, så flott by dette er!  *heart*  Jeg poster noen bilder på Instagram under navnet kristine_lifeissweet som du kan se hvis du vil.

Selv om jeg skal være her en uke og er langt unna bakekjøkkenet mitt, kommer det her en ny kakeoppskrift på bloggen!  :)

Dette er en myk og deilig formkake med tropisk smak av banan, ananas og kokosflak.

Lett å lage og supergod!

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 liten boks hermetiske ananas (se tips)
♥ 2 ss kokosflak
♥ 1 ss brunt sukker


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre og bland til deigen blir jevn og klumpfri, men uten å røre for mye.

Sil saften fra ananasbitene og del dem opp i mindre biter (se tips). Vend halvparten av ananasbitene inn i deigen.

Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen.

Fordel resten av ananasbitene på toppen av kaken og dryss deretter over kokosflak og litt brunt sukker.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).

La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 


Tips:

♥ 1 liten boks hermetisk ananas er på 227 gram, hvor ananasen utgjør 130 gram (uten ananassaften). I denne kaken bruker du altså kun ananasbitene og ikke ananassaften.

♥ Det er lurt å dele ananasbitene i mindre biter. Det forhindrer at ananasbitene synker til bunns i kaken under stekingen.

♥ Bruk godt modne bananer slik at du får god banansmak på kaken.

♥ Kokosflak gir kult utseende på kaken. Får kjøpt blant annet i helsekostforretninger og jeg har også sett dette produktet i butikkene til Coop Mega.

♥ Pakk kaken godt inn i plast slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.

 

 

Skikkelig saftig og tropisk god banankake!

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Banankake med ananas
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 liten boks hermetiske ananas (se tips)
♥ 2 ss kokosflak
♥ 1 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre og bland til deigen blir jevn og klumpfri, men uten å røre for mye.

Sil saften fra ananasbitene og del dem opp i mindre biter (se tips). Vend halvparten av ananasbitene inn i deigen.

Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen.

Fordel resten av ananasbitene på toppen av kaken og dryss deretter over kokosflak og litt brunt sukker.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).

La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Tips

♥ 1 liten boks hermetisk ananas er på 227 gram, hvor ananasen utgjør 130 gram (uten ananassaften). I denne kaken bruker du altså kun ananasbitene og ikke ananassaften.

♥ Det er lurt å dele ananasbitene i mindre biter. Det forhindrer at ananasbitene synker til bunns i kaken under stekingen.

♥ Bruk godt modne bananer slik at du får god banansmak på kaken.

♥ Kokosflak gir kult utseende på kaken. Får kjøpt blant annet i helsekostforretninger og jeg har også sett dette produktet i butikkene til Coop Mega.

♥ Pakk kaken godt inn i plast slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.

Kakekategori
Sesong

4 kommentarer

gillar detta
from corinas.for.me

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift