Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Hei dere!
Jeg blogger i dag fra solfylte Madrid - å, så flott by dette er! *heart* Jeg poster noen bilder på Instagram under navnet kristine_lifeissweet som du kan se hvis du vil.
Selv om jeg skal være her en uke og er langt unna bakekjøkkenet mitt, kommer det her en ny kakeoppskrift på bloggen! :)
Dette er en myk og deilig formkake med tropisk smak av banan, ananas og kokosflak.
Lett å lage og supergod!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 liten boks hermetiske ananas (se tips)
♥ 2 ss kokosflak
♥ 1 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre og bland til deigen blir jevn og klumpfri, men uten å røre for mye.
Sil saften fra ananasbitene og del dem opp i mindre biter (se tips). Vend halvparten av ananasbitene inn i deigen.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen.
Fordel resten av ananasbitene på toppen av kaken og dryss deretter over kokosflak og litt brunt sukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).
La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Tips:
♥ 1 liten boks hermetisk ananas er på 227 gram, hvor ananasen utgjør 130 gram (uten ananassaften). I denne kaken bruker du altså kun ananasbitene og ikke ananassaften.
♥ Det er lurt å dele ananasbitene i mindre biter. Det forhindrer at ananasbitene synker til bunns i kaken under stekingen.
♥ Bruk godt modne bananer slik at du får god banansmak på kaken.
♥ Kokosflak gir kult utseende på kaken. Får kjøpt blant annet i helsekostforretninger og jeg har også sett dette produktet i butikkene til Coop Mega.
♥ Pakk kaken godt inn i plast slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.

Skikkelig saftig og tropisk god banankake!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 liten boks hermetiske ananas (se tips)
♥ 2 ss kokosflak
♥ 1 ss brunt sukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre og bland til deigen blir jevn og klumpfri, men uten å røre for mye.
Sil saften fra ananasbitene og del dem opp i mindre biter (se tips). Vend halvparten av ananasbitene inn i deigen.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen.
Fordel resten av ananasbitene på toppen av kaken og dryss deretter over kokosflak og litt brunt sukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).
La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
♥ 1 liten boks hermetisk ananas er på 227 gram, hvor ananasen utgjør 130 gram (uten ananassaften). I denne kaken bruker du altså kun ananasbitene og ikke ananassaften.
♥ Det er lurt å dele ananasbitene i mindre biter. Det forhindrer at ananasbitene synker til bunns i kaken under stekingen.
♥ Bruk godt modne bananer slik at du får god banansmak på kaken.
♥ Kokosflak gir kult utseende på kaken. Får kjøpt blant annet i helsekostforretninger og jeg har også sett dette produktet i butikkene til Coop Mega.
♥ Pakk kaken godt inn i plast slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.
4 kommentarer
Interessant lesning :)
Interessant lesning :)
det har blivit mycket bak på
det har blivit mycket bak på sistone
from corinas.for.me
gillar detta
gillar detta
from corinas.for.me
Interessant lesning!!! TAKK
Interessant lesning!!! TAKK
Skriv ny kommentar