Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Annonse: Reklame for egen bok
Hei dere!
Ja, i dag har det regnet absolutt HELE DAGEN her i Oslo! Men jeg synes dagen har vært strålende likevel, jeg! :) Jeg var en tur innom forlaget Cappelen Damm i dag for å avtale nærmere opplegget for boklanseringen av min nye bok "Det søte liv - Kaker for enhver smak". Og ja, det blir KAKEFEST! *smile_chrome*
Arrangementet kommer til å bli avholdt i lokalene til Cappelen Damm i Oslo på sen ettermiddag torsdag 28. september. Info om klokkeslett og hvordan man melder seg på, publiseres på mandag. Jeg kan røpe at det, i tillegg til gratis servering av kaker og bobler, kommer til å bli delt ut 100 goodiebags til de første som kommer. I tillegg blir det utlodning av kjempefine gavepakker med diverse bakeutstyr til dere som tar turen innom. Selvfølgelig blir det muligheter for å kjøpe den nye boken og få den signert av meg med en personlig hilsen.
Den store nyheten for meg i dag var at jeg fikk vite at første opplag av boken er på hele 20.000 eksemplarer! Til sammenligning var første opplag av min første bok "Det søte liv - Kristines favoritter" på 3.000 eksemplarer (men det har etter hvert blitt 7 opplag... ;) ). Så det har tydeligvis allerede rent inn med bestillinger på den nye boken, og det gjør meg så glad, så glad! :) Du kan også forhåndsbestille boken på tanum.no hvis du vil HER. Du får da boken tilsendt straks den kommer på lager, og ikke bare får du 50 kr i rabatt i forhold til ordinær pris, men også gratis frakt.
Men nok om boken (for i dag... ;) ) og over til dagens kakeoppskrift.
Jeg synes denne deilige banankaken med bløt karamellglasur og masse valnøtter passer veldig godt på en grå og regnfylt dag som den vi har hatt i Oslo i dag.

Kaken er søt, myk, varm og "really comforting", som de sier i USA.
Smakskombinasjonen banan - karamell - valnøtter er supergod!

Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
Banankake:
♥ 200 g smør
♥ 175 g brunt sukker
♥ 3 egg
♥ 4 bananer
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
Karamell:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g brunt sukker
♥ 170 g lys sirup
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Banankake:
Pisk smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i sammen med vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen. Grovhakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Karamell:
Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Varm opp under omrøring og la blandingen småkoke i 25-30 minutter. Det er viktig at du rører hele tiden slik at karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Avkjøl karamellen til den er lunken og hell den deretter over banankaken i formen.
Dryss over hakkede valnøtter.
Sett kaken kjølig til karamellen har stivnet.

Del kaken deretter i firkanter.

Lukk øynene og nyyyyt!

Tips:
♥ Merk at karamellen vil bli tykkere i konsistensen av å stå i kjøleskapet. Det er derfor viktig at du ikke tar banankaken ut av formen før du heller over karamellglasuren, for ellers vil karamellen bare renne utover kaken. La kaken stå i kjøleskapet til karamellglasuren er tykk nok til at den ikke renner når du skjærer kaken i firkanter.
♥ Kaken er fin å fryse både med og uten karamellglasur!
♥ Ønsker du en nøttefri kake, er det bare å sløyfe valnøttene i oppskriften.

Kos deg!

♥ ♥ ♥ ♥

Banankake:
♥ 200 g smør
♥ 175 g brunt sukker
♥ 3 egg
♥ 4 bananer
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
Karamell:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g brunt sukker
♥ 170 g lys sirup
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 100 g valnøtter
Banankake:
Pisk smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i sammen med vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen. Grovhakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Karamell:
Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Varm opp under omrøring og la blandingen småkoke i 25-30 minutter. Det er viktig at du rører hele tiden slik at karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Avkjøl karamellen til den er lunken og hell den deretter over banankaken i formen. Dryss over hakkede valnøtter.
Sett kaken kjølig til karamellen har stivnet og del kaken deretter i firkanter.
♥ Merk at karamellen vil bli tykkere i konsistensen av å stå i kjøleskapet. Det er derfor viktig at du ikke tar banankaken ut av formen før du heller over karamellglasuren, for ellers vil karamellen bare renne utover kaken. La kaken stå i kjøleskapet til karamellglasuren er tykk nok til at den ikke renner når du skjærer kaken i firkanter.
♥ Kaken er fin å fryse både med og uten karamellglasur!
♥ Ønsker du en nøttefri kake, er det bare å sløyfe valnøttene i oppskriften.
1 kommentar
Hei. Ser kjempegod ut, men
Hei. Ser kjempegod ut, men lurte på om det hadde gått an å få skrella vekt på bananene,, det er så vanskelig å vite, for størrelsen kan jo variere mykje..
Skriv ny kommentar