![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
4,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
120 g sukker
125 g smør
1 dl melk
1,5 dl lettrømme
1 egg
2 dl blåbær
2 ss hvetemel
Smuldretopping:
30 g smør
3/4 dl hvetemel
40 g sukker
1 ss vaniljesukker
Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Ha deretter rømmen i smørmelken og så lettpisket egg. Ha hele blandingen i bakebollen med det tørre i. Bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig). Bland rensede blåbær med 2 ss hvetemel slik at bærene blir godt dekket med mel. Vend dette så forsiktig i deigen.
Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smuldrete deig.
Sett papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene. Fordel deretter smuldretoppingen på toppen av hver muffins. Stek muffinsene på brett midt i ovnen ved 180°C i 30 min.
La muffinsene avkjøles litt i brettet. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Hvelv dem forsiktig ut av muffinsbrettet.
Muffinsbrett er nødvendig hvis du vil ha store muffins, ellers vil deigen flyte utover kanten på formene. Bruker du muffinsbrett og lager 12 muffins, vil deigen heve seg godt over kanten på papirformene.
Har du ikke muffinsbrett, må du bruke doble papirformer og lage flere, små muffins. Ikke fyll formen mer enn 3/4 fulle, og reduser steketiden til 15-20 min.
Muffinsene er fine å fryse!
1 kommentar
Hei, er det riktig at det…
Hei, er det riktig at det skal være 3/4 dl mel i smuldretoppingen? Virker litt mye?
Skriv ny kommentar