Browniekake på grillen


I kveld er det Sankthansaften, og du har kanskje tenkt å kose deg med grillmat?

 

 

Det er faktisk mulig å lage desserten på grillen også!

 

 

Ja, til og med en deilig, bløt Browniekake med kjempegod sjokoladesmak!!!  *smile_chrome*

 

 

Serveres varm, rett fra grillen, og gjerne sammen med iskrem og friske jordbær!  *yum*

 

 

Denne oppskriften passer til en engangsform av aluminium i størrelse 21x16 cm (se tips).

 


 


Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske til eggdosis). Rør i sjokoladesmøret.

Bland deretter i vaniljesukker og hvetemelet.

Smør aluminiumsformen med litt smør og mel den med 1 ss hvetemel (se tips).

Hell deigen i formen.

 

 

Sett formen på grillen (se tips).

 

 

Stek kaken i ca 20-25 minutter, til den virker nesten gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.

 

 

Serveres straks, mens den fortsatt er varm, og gjerne med iskrem og friske jordbær som sommerlig tilbehør.

 

 

HERLIG!  :) 

 



Tips:

♥ Det å smøre og deretter mele aluminiumsformen før du har i deigen, gjør at den ferdigstekte kaken setter seg mindre fast i bunnen av formen. Du smører formen med smør og har deretter 1 ss mel i formen. Vend rundt på formen så melet legger seg som en tynn hinne der du har smurt formen. Kast overskytende hvetemel før du har deigen i formen. Aluminiumsformer fås kjøpt i mange slags butikker, jeg har i år kjøpt mine hos Nille.

♥ Følg med litt på varmen på grillen mens kaken steker. Grillen må være middels varm. Blir den for varm, vil kaken bare bli brent i bunnen. Jeg hadde lokk over min grill, så jeg har ikke testet steketiden på åpen grill, men den burde ikke bli særlig forskjellig.

♥ Kaken smaker best rett etter at den er laget, mens den er varm og nystekt.

 

 

Nyt årets fineste dager!

 


Superdeilig, myk sjokoladebrownie - så nystekt som den kan få blitt!  *yum*

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Browniekake på grillen
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske til eggdosis). Rør i sjokoladesmøret.

Bland deretter i vaniljesukker og hvetemelet.

Smør aluminiumsformen med litt smør og mel den med 1 ss hvetemel (se tips).

Hell deigen i formen.

Sett formen på grillen (se tips). Stek kaken i ca 20-25 minutter, til den virker nesten gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.

Serveres straks, mens den fortsatt er varm, og gjerne med iskrem og friske jordbær som sommerlig tilbehør.

Tips

♥ Det å smøre og deretter mele aluminiumsformen før du har i deigen, gjør at den ferdigstekte kaken setter seg mindre fast i bunnen av formen. Du smører formen med smør og har deretter 1 ss mel i formen. Vend rundt på formen så melet legger seg som en tynn hinne der du har smurt formen. Kast overskytende hvetemel før du har deigen i formen. Aluminiumsformer fås kjøpt i mange slags butikker, jeg har i år kjøpt mine hos Nille.

♥ Følg med litt på varmen på grillen mens kaken steker. Grillen må være middels varm. Blir den for varm, vil kaken bare bli brent i bunnen. Jeg hadde lokk over min grill, så jeg har ikke testet steketiden på åpen grill, men den burde ikke bli særlig forskjellig.

♥ Kaken smaker best rett etter at den er laget, mens den er varm og nystekt.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift