Dugnadskake med kokos og kanel

En kjempefin høstkake!

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

Ingredienser: 

♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 100 g kokos
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 3 dl hvetemel

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 dl kremfløte, melk eller kaffe 

Pynt:
♥ kokos

 

Fremgangsmåte: 

Pisk sammen egg og sukker med en ballongvisp (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Smelt smøret og bland i. Rør deretter i de tørre ingrediensene til du får en klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i langpannen.

 

 

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp fløte, melk eller kaffe i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter.

 

 

La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn. Smør glasuren over kaken og dryss over kokos.

 

 

Del kaken opp i passe store firkanter.

 

 

Er du glad i kaker med kokos, bør du teste ut denne kaken her! 

 

 

Tips:

♥ Kaken kan fryses. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da slipper du søl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

 

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Dugnadskake med kokos og kanel
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 100 g kokos
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 3 dl hvetemel

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 dl kremfløte, melk eller kaffe 

Pynt:
♥ kokos

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en ballongvisp (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Smelt smøret og bland i. Rør deretter i de tørre ingrediensene til du får en klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i langpannen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp fløte, melk eller kaffe i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn. Smør glasuren over kaken og dryss over kokos. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

♥ Kaken kan fryses. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da slipper du søl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift