
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Her har du oppskriften på noen deilige wienerbrød som er laget av kjøpt frossen butterdeig og fylt med eplemos, melisglasur og nøtter. Du lager wienerbrødene i ekspressfart og smaken er upåklagelig!
Oppskriften gir 10 stk.
Se også oppskrift på Enkle wienerbrød med vaniljekrem, Enkle wienerbrød med vaniljekrem og blåbær og Enkle wienerbrød med marsipan og bær.
Ingredienser:
♥ 1 pakke frossen butterdeig (5 plater)
Fyll:
♥ ca. 3 dl eplemos med biter
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1–2 ss vann
Pynt:
♥ mandelflak eller
♥ hakkede mandler/hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Legg de frosne butterdeigsplatene utover på bordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).
Kjevle litt på hver plate til platene har størrelse på ca. 10 x 20 cm. Bruk en linjal og renskjær kantene med en skarp kniv. Del rektanglene i to, slik at du får to firkanter på ca. 10 x 10 cm av hver plate.
Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på 2 stekeplater dekket med bakepapir.
Legg 1 spiseskje eplemos i midten på hver firkant.
Brett hjørnene inn mot midten slik at fyllet dekkes helt av hjørnene.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i 12 - 15 minutter. Avkjøles helt på platen.
Lag melisglasur og ringle over wienerbrødene.
Dryss på litt mandelflak som du knuser lett med hånden. Alternativt kan du drysse over litt fint hakkede mandler eller hasselnøtter.
Nydelige wienerbrød på no time!
Tips:
♥ Bruk tykk eplemos som ikke blir for rennende under stekingen. Jeg brukte denne typen her:
♥ Vær nøye med å brette hjørnene helt inn til midten på kaken. Under steking vil hjørnene løfte seg opp og synliggjøre fyllet.
♥ Husk at butterdeig må behandles med varsomhet. For mye trykking på deigen fører til at wienerbrødene hever seg ujevnt under steking. - Men de smaker nydelig uansett!
♥ Wienerbrødene smaker best samme dag.
♥
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 pakke frossen butterdeig (5 plater)
Fyll:
♥ ca. 3 dl eplemos med biter
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1–2 ss vann
Pynt:
♥ mandelflak eller
♥ hakkede mandler/hasselnøtter
Legg de frosne butterdeigsplatene utover på bordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).
Kjevle litt på hver plate til platene har størrelse på ca. 10 x 20 cm. Bruk en linjal og renskjær kantene med en skarp kniv. Del rektanglene i to, slik at du får to firkanter på ca. 10 x 10 cm av hver plate.
Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på 2 stekeplater dekket med bakepapir.
Legg 1 spiseskje eplemos i midten på hver firkant.
Brett hjørnene inn mot midten slik at fyllet dekkes helt av hjørnene.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i 12 - 15 minutter. Avkjøles helt på platen.
Lag melisglasur og ringle over wienerbrødene. Dryss på litt mandelflak som du knuser lett med hånden. Alternativt kan du drysse over litt fint hakkede mandler eller hasselnøtter.
♥ Bruk tykk eplemos som ikke blir for rennende under stekingen.
♥ Vær nøye med å brette hjørnene helt inn til midten på kaken. Under steking vil hjørnene løfte seg opp og synliggjøre fyllet.
♥ Husk at butterdeig må behandles med varsomhet. For mye trykking på deigen fører til at wienerbrødene hever seg ujevnt under steking. - Men de smaker nydelig uansett!
♥ Wienerbrødene smaker best samme dag.
Skriv ny kommentar