Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Myke gulrotmuffins med ostekrem og friske bær er superfine å servere til 17. mai!

Dette er søte, små porsjonskaker, som garantert faller i smak.

Oppskriften gir ca. 15 stk.

Ingredienser:
Gulrotmuffins:
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl fint revet gulrot
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ friske blåbær
♥ friske bringebær
Fremgangsmåte:
Gulrotmuffins:
Pisk egg, sukker og olje til en tykk og lys eggedosis. Blant hvetemel med natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Bland dette inn i deigen. Vend inn fint revet gulrot til slutt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, for deigen hever seg noe under stekingen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15-20 minutter, eller til du ser at de er gjennomstekte (sjekk med kakenål).

La muffinsene avkjøles til de er helt kalde.

Ostekrem:
Pisk sammen kremost, romtemperert smør, melis og vaniljesukker til en tykk ostekrem.
Pynt:
Sprøyt ostekremen på muffinsene.

Jeg brukte her en rund sprøytetipp og sprøytet små topper ostekrem på hver muffins i blomstermønster.

Pynt med friske bær rett før servering.

Gulrotmuffins er supert egnet når man ønsker seg en god kakebit som ikke er for stor.


Så skjønne muffins i hvitt, rødt og blått!

Tips:
♥ Bruk olje med nøytral smak i muffinsene, slik som f eks rapsolje eller solsikkeolje.
♥ Hvis du liker det, kan du gjerne blande en neve hakkede valnøtter og/eller rosiner i kakerøren.
♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers vil kremen smelte og bli rennende.
♥ Muffinene kan lages klare dagen før servering. Husk i så fall å pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Muffinsene bør pyntes med ostekrem på serveringsdagen, og bærene bør helst legges på rett før servering så de ikke farger av på ostekremen.
♥ Du finner mange varianter av gulrotkake og gulrotmuffins her på Det søte liv. Se blant annet Gulrotmuffins, Gulrotmuffins à la R.O.O.M og Gulrotcupcakes.

Vær så god, forsyn deg! :)

Bedårende skjønne gulrotmuffins med ostekrem og bær...

Bærene oppå ostekremen frisker opp på en nydelig måte.

Under ostekremen finner du en utrolig myk og deilig gulrotmuffins!

God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gulrotmuffins:
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl fint revet gulrot
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ friske blåbær
♥ friske bringebær
Gulrotmuffins:
Pisk egg, sukker og olje til en tykk og lys eggedosis. Blant hvetemel med natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Bland dette inn i deigen. Vend inn fint revet gulrot til slutt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, for deigen hever seg noe under stekingen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15-20 minutter, eller til du ser at de er gjennomstekte (sjekk med kakenål).
La muffinsene avkjøles til de er helt kalde.
Ostekrem:
Pisk sammen kremost, romtemperert smør, melis og vaniljesukker til en tykk ostekrem.
Pynt:
Sprøyt ostekremen på muffinsene. Jeg brukte her rund sprøytetipp og sprøytet små topper ostekrem på hver muffins i blomstermønster.
Pynt med friske bær rett før servering.
♥ Bruk olje med nøytral smak i muffinsene, slik som f eks rapsolje eller solsikkeolje.
♥ Hvis du liker det, kan du gjerne blande en neve hakkede valnøtter og/eller rosiner i kakerøren.
♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers vil kremen smelte og bli rennende.
♥ Muffinene kan lages klare dagen før servering. Husk i så fall å pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Muffinsene bør pyntes med ostekrem på serveringsdagen, og bærene bør helst legges på rett før servering så de ikke farger av på ostekremen.
♥ Du finner mange varianter av gulrotkake og gulrotmuffins her på Det søte liv. Se blant annet Gulrotmuffins, Gulrotmuffins à la R.O.O.M og Gulrotcupcakes.
Skriv ny kommentar