![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Her har du en knallgod, myk og lettlaget sjokoladekake med nydelig glasur laget av Helnøtt, som er en melkesjokolade fra Freia med hele hasselnøtter. Oppskriften er til stor langpanne.
600 g hvetemel
750 g sukker
3 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk
Glasur:
2 dl kremfløte
400 g Helnøttsjokolade
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i Helnøttsjokolade og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Smør glasuren over den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet. Del kaken opp i passe store firkanter.
Kaken er fin å fryse. La glasuren stivne før du pakker ned kakestykkene i fryseposer, da unngår du glasursøl.
Oppskriften er basert på samme oppskrift som "Fråtsekake", som inneholder forholdsvis lite fett. Se også "Sjokoladerosinkake" og "Fruktnøttkake i langpanne".
1 kommentar
Hei, kan man bruke
Hei, kan man bruke firkløverplate i stedet for helnøtt?
Skriv ny kommentar