Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Nydelig dessert med fersken!
Her karamelliserer jeg fersken i smør og brunt sukker. Kanelstang og brun rom gir ekstra god smak på sausen!

Serveres varme med vaniljeis.

Mmmm.... lekkert!

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 5 fersken
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 80 g smør
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 1 kanelstang
♥ 2 ss brun rom (se tips)
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Fremgangsmåte:
Rens fersken for stener og skjær dem i båter. Ha ferskenbåtene i en bolle og bland med presset saft av en halv sitron (dette hindrer misfarging).

Ha smør, brunt sukker og kanelstang i en stekepanne.

Varm opp slik at smøret smelter. Ha ferskenbåtene i pannen.

La de steke i ca. 5 minutter på middels varme så de blir karamelliserte. Du vil se at ferskenbåtene gradvis vil bli mykere og avgi væske.
Tilsett brun rom og la småkoke videre i ca. 1 minutt.

Vips har du karamelliserte fersken i en nydelig saus! 😍
Serveres varme med vaniljeis!


Så deilig dessert! 😍

Tips:
♥ Bruk fersken som er godt modne, men som likevel er nokså faste slik at ferskenbåtene holder fasongen. Ferskenbåtene vil bli myke ved oppvarming.
♥ Jeg har her brukt brun rom, men du kan også bruke hvit rom eller konjakk – eller ferskenlikør eller en annen likør du liker. Kjøpes på polet.

♥ Karamelliserte fersken kan også serveres med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. De er også kjempegode med krem og pannekaker!
♥ For flere deilige desserter med fersken, se HER.

Velbekomme! 😊


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 5 fersken
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 80 g smør
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 1 kanelstang
♥ 2 ss brun rom (se tips)
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Rens fersken for stener og skjær dem i båter. Ha ferskenbåtene i en bolle og bland med presset saft av en halv sitron (dette hindrer misfarging).
Ha smør, brunt sukker og kanelstang i en stekepanne.
Varm opp slik at smøret smelter. Ha ferskenbåtene i pannen.
La de steke i ca. 5 minutter på middels varme så de blir karamelliserte. Du vil se at ferskenbåtene gradvis vil bli mykere og avgi væske.
Tilsett brun rom og la småkoke videre i ca. 1 minutt.
Vips har du karamelliserte fersken i en nydelig saus! 😍
Serveres varme med vaniljeis!
♥ Bruk fersken som er godt modne, men som likevel er nokså faste slik at ferskenbåtene holder fasongen. Ferskenbåtene vil bli myke ved oppvarming.
♥ Jeg har her brukt brun rom, men du kan også bruke hvit rom eller konjakk – eller ferskenlikør eller en annen likør du liker. Kjøpes på polet.
♥ Karamelliserte fersken kan også serveres med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. De er også kjempegode med krem og pannekaker!
♥ For flere deilige desserter med fersken, se HER.
Skriv ny kommentar