Kjempesuksess

Suksesskake er så god at det som regel er denne kaken som forsvinner først fra kakebordet i selskaper. Skal du ha stort lag, kan det derfor lønne seg å smelle til med en KjempesuksessSmile  

 

 

En garantert SUPERPOPULÆR festkake!

 

 

Ingredienser: 

Mandelkake:
♥ 8 eggehviter
♥ 400 g melis
♥ 400 g mandler
♥ 3 ss hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Gul suksesskrem:
♥ 8 eggeplommer
♥ 2 dl kremfløte
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g smør

Pynt:
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 2 ss kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Mandelkake: 

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs.

Mal mandlene. Bland mandlene med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og dra av bakepapiret. Del kaken på midten slik at du får to kakebunner med halv størrelse.
 

Gul suksesskrem: 

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner.

Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.

La kremen stå i kjøleskapet til den har passe tykk konsistens.
 

Montering og pynt: 

Legg den ene kakebunnen på et passende, avlangt kakefat.

 

 

Bre over drøyt halvparten av den gule kremen.

 

 

 

Legg den andre bunnen oppå og smør på resten av kremen.

 

 

 

Smelt melkesjokoladen over svak varme sammen med fløten.

Rør den glatt og ringle over kaken til pynt.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Oh la la! En kjempestor Suksesskake

 

 

Denne kaken er helt fantastisk god! 

 

 

Mmmm.... 

 

 

Tips: 

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen. 

♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.

♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet. 

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fryses!

♥ Oppskrift på Suksesskake finnes i mange ulike varianter her på detsoteliv.no. Søk på ordet "suksess" i tittelfeltet på startsiden, og se hvor mange treff du får! 😃

 

 

Med Kjempesuksess er festen reddet!  😄

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kjempesuksess
Ingredienser

Mandelkake:
♥ 8 eggehviter
♥ 400 g melis
♥ 400 g mandler
♥ 3 ss hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Gul krem:
♥ 8 eggeplommer
♥ 2 dl kremfløte
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g smør

Pynt:
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 2 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Mandelkake: 
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene. Bland mandlene med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og dra av bakepapiret. Del kaken på midten slik at du får to kakebunner med halv størrelse.

Gul suksesskrem: 
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.

La kremen stå i kjøleskapet til den har passe tykk konsistens.

Montering og pynt: 
Legg den ene kakebunnen på et passende, avlangt kakefat. Bre over drøyt halvparten av den gule kremen. Legg den andre bunnen oppå og smør på resten av kremen.

Smelt melkesjokoladen over svak varme sammen med fløten. Rør den glatt og ringle over kaken til pynt.

Sett kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen. 

♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.

♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet. 

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fryses!

♥ Oppskrift på Suksesskake finnes i mange ulike varianter her på detsoteliv.no. Søk på ordet "suksess" i tittelfeltet på startsiden, og se hvor mange treff du får!

Kakekategori

9 kommentarer

Nydelig kake :-)
Myk, høy og NYDELIG:-)

Takk for alt du deler:-)

Knallbra variant av en kake som virkelig mange liker! Men, som flere har kommentert på de ulike suksessoppskriftene her inne: det er altfor mye både smør og sukker i oppskriften til kremen så her kan du trygt redusere. (smak deg frem til passe)

Nydelig kake. Lager denne til alle anledninger, og er en vinner på kakebordet. Best etter en runde i fryseren.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift