Kladdkake med strøssel

Hei!

Håper dere har hatt en superfin helg og er klare for ny uke!  *heart*

Her kommer et tips på hvordan man kan lage en herlig sjokoladekake som barna garantert kommer til å elske!

 

 

Denne kladdkaken er så lett å lage at barna gjerne kan være med på å lage den også. Datteren min rørte sammen denne kakedeigen uten problemer, og hun syntes det var ekstra morsomt å drysse det fargerike kakestrøsselet på toppen.

 

 

Sjokoladekaken blir liten og litt "kladdete" i konsistensen, og strøsselet gjør kaken barnslig god!  :)

Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av.

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Pynt:
♥ fargerikt kakestrøssel


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele.

Visp sammen eggene og sukkeret med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i kakaopulveret og rør godt så det løser seg opp. Ha så i det smeltede smøret og hvetemelet og rør til en klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Dryss over rikelig med kakestrøssel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C og stek kaken i 20-30 minutter. Kaken skal forsatt ha en bløt kjerne når den er ferdigstekt.

Avkjøl kaken i formen gjerne i et par timer (se tips) før servering. 

 

Digg sjokoladekake!


Tips:

♥ Det er meningen kan kaken skal bli litt klissete og konfektaktig i midten. Det er derfor viktig at kaken ikke stekes alt for lenge. Det er lurt å la den stekte kaken stå i kjøleskapet noen timer før den tas ut av formen (eller over natten). Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken holder seg god i et par dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Den kan også fryses.

 

 

 

  *smile_chrome* 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kladdkake med strøssel
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Pynt:
♥ fargerikt kakestrøssel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele.

Visp sammen eggene og sukkeret med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i kakaopulveret og rør godt så det løser seg opp. Ha så i det smeltede smøret og hvetemelet og rør til en klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Dryss over rikelig med kakestrøssel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C og stek kaken i 20-30 minutter. Kaken skal forsatt ha en bløt kjerne når den er ferdigstekt.

Avkjøl kaken i formen gjerne i et par timer (se tips).

Sett kaken på et passende fat og server krem eller is ved siden av.

Tips

♥ Det er meningen kan kaken skal bli litt klissete og konfektaktig i midten. Det er derfor viktig at kaken ikke stekes alt for lenge. Det er lurt å la den stekte kaken stå i kjøleskapet noen timer før den tas ut av formen (eller over natten). Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken holder seg god i et par dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Den kan også fryses.

5 kommentarer

Hei!

Går det an å lage denne i muffinsformer?

Jeg lurer på det samme som kommentaren over her. Skal virkelig strøsselet på kaka for den skal stekes slik jeg tolker det ut ifra oppskriften her?

Nydelig kake! :) og ja, det stemmer at kakestrøsselet skal på kaken før steking, slik at det fester seg til kaka siden det ikke er glasur :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift