Krydret multemarmelade


Multer er noe av det beste vi har her i Norge! Her har jeg laget en deilig multemarmelade som er krydret med julens krydder.

Nydelig til julens ostetallerken. Her servert sammen med Västerbottensost.

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g multer
- -
♥ 60 g sukker
♥ 0,5 dl epleeddik
♥ 1 hel kanelstang
♥ 1 hel stjerneanis
♥ 7 nellikspiker

 

Fremgangsmåte:

Sil multene og spar på multesaften til senere.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt det slik at du får lysebrun, flytende karamell. Tilsett eddik, multesaften du har holdt til side og krydderet. La blandingen koke inn i et par minutter.

 

 

Ha så multene i kjelen og rør rundt, så de blir godt blandet med krydderlaken.

 

 

Ha multemarmeladen i en serveringsskål og avkjøl.

Så er det bare å finne frem ostene...  :)

 

Tips:

♥  Merk at jeg her bruker hele krydder og ikke malt krydder.

 

Nellikspiker - Stjerneanis - Kanelstang


♥ Jeg bruker epleeddik her, men det går også an å bruke vineddik.

 

Västerbottensost er en svensk spesialitet som fås i butikker med spesielt gode ostedisker. Du bør absolutt prøve den hvis du får tak i den!  Multemarmeladen er imidlertid god til mange slags oster. Prøv den for eksempel til chevre eller edamer.

 

Västerbottensost

 

En god ost og krydret multemarmelade er en nydelig avslutning på et julemåltid.   *yum* 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Krydret multemarmelade
Ingredienser

♥ 250 g multer
- -
♥ 60 g sukker
♥ 0,5 dl epleeddik
♥ 1 hel kanelstang
♥ 1 hel stjerneanis
♥ 7 nellikspiker

Fremgangsmåte

Sil multene og spar på multesaften til senere.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt det slik at du får lysebrun, flytende karamell. Tilsett eddik, multesaften du har holdt til side og krydderet. La blandingen koke inn i et par minutter.

Ha så multene i kjelen og rør rundt, så de blir godt blandet med krydderlaken.

Ha multemarmeladen i en serveringsskål og avkjøl.

Så er det bare å finne frem ostene...  :)

Tips

♥  Merk at jeg her bruker hele krydder og ikke malt krydder.

♥ Jeg bruker epleeddik her, men det går også an å bruke vineddik.

♥ Västerbottensost er en svensk spesialitet som fås i butikker med spesielt gode ostedisker. Du bør absolutt prøve den hvis du får tak i den!  Multemarmeladen er imidlertid god til mange slags oster. Prøv den for eksempel til chevre eller edamer.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift