![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Kulturkake med sjokoladekrem er en kjempesaftig og veldig smakfull langpannekake som inneholder mye kulturmelk (derav navnet), krydder og rosiner. Kaken er dessuten dekket med en nydelig sjokoladeglasur! Kaken er rask å lage og inneholder ikke egg.
Oppskriften er til stor langpanne.
250 g smør
700 g sukker
1 liter kulturmelk (se tips)
5 ts kanel
2 ts kardemomme
4 ts natron
150 g rosiner
800 g hvetemel
Glasur:
300 g smør
4 ss kakao
7,5 dl melis
Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker og kulturmelk i en stor bakebolle. Rør i kanel, kardemomme og natron. Ha i smøret og rør om. Bland rosinene med mel, slik at rosinene blir godt separert og dekket med mel (se tips). Ha dette i bakebollene og rør raskt sammen til alt er blandet og du får en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren røres mykt smør sammen med kakao og melis. Bre glasuren over den kalde kaken og del kaken deretter opp i firkanter.
Du kan bruke alle typer surmelk til denne kaken (f. eks. kulturmelk, Cultura eller kefir).
Det at du blander rosinene med hvetemel før du har dem i deigen forhindrer at rosinene synker ned til bunnen på kaken under stekingen.
Kaken er fin å fryse, også med sjokoladeglasur.
Se også oppskrift på Saupkake.
Skriv ny kommentar