Kvikk Lunsj-boller


Hei dere!

Håper helgen har vært bra!

Myke boller med sjokoladebiter er deilig! Og så er det jo så nydelig med nystekte boller når man har vært ute i det fine vinterværet! 

Jeg har brukt min favorittoppskrift på gjærdeig, som jeg kaller Verdens beste boller. Som variasjon, har jeg tilsatt hakket melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter. Vanlig Kvikk Lunsj eller melkesjokolade kan også brukes.

 

 

Oppskriften gir 15–20 deilige boller. Server dem gjerne nystekte med et glass kald melk!

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 750 g hvetemel
♥ 300 g melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter (se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk


Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (maks 37°C). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.

Hakk sjokolade og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.

 

Du ser flere enn 20 boller på bildet, og det er fordi jeg lagde dobbel porsjon.. ;) 
 

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.

 

 

Sjekk de deilige bollene!!  *yum*  *yum*  *yum*  

 

 

Utrolig myke og gode!

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt denne typen melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter. 1 stor plate tilsvarer 300 g.

 

 

Får du ikke tak i denne sjokoladen, går det også helt greit med vanlig melkesjokolade eller vanlig type Kvikk Lunsj. 

♥ Bollene bør pakkes inn i plast så de holder seg myke. De smaker aller best samme dag de er laget. Får du boller til overs, anbefaler jeg deg å fryse dem ned. Frosne boller tines i ovnen på noen minutter.  

♥ Se også oppskrift på Kvikk Lunsj-snurrer her på Det søte liv.

 

 

Ønsker deg en super ny uke!

Finn på noe bra å gjøre - som å bake sjokoladeboller for eksempel... ;)  

 

 

*yum*  *thumbs_up*  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kvikk Lunsj-boller
Ingredienser

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 750 g hvetemel
♥ 300 g melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter(se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.

Hakk sjokolade og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 15–20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min, til bollene er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Jeg har brukt melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter. 1 stor plate tilsvarer 300 g. Får du ikke tak i denne sjokoladen, går det også helt greit med vanlig melkesjokolade eller vanlig type Kvikk Lunsj. 

♥ Bollene bør pakkes inn i plast så de holder seg myke. De smaker aller best samme dag de er laget. Får du boller til overs, anbefaler jeg deg å fryse dem ned. Frosne boller tines i ovnen på noen minutter.  

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

kjempegode!
myke, saftige boller, denne oppskriften skal vi bruke flere ganger :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift