Marinerte aprikoser med kanel og vanilje


I morgen er det lille julaften, og det er min tur å ha familieselskap hjemme. Og siden alle i min familie er gale etter ost, er det obligatorisk med osteanretning etter middagen. :D  Et av tilbehørene jeg serverer denne gangen er Marinerte aprikoser. Dette er myke aprikoser som har ligget i en søt lake laget med hvitvin, brunt sukker, kanelstang og vanilje.

En favoritt til spansk manchego! - men også god til mange andre type oster.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 dl vann
♥ 1 dl hvitvin
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 1 stor vaniljestang
♥ 200 g hele, tørkede aprikoser


Fremgangsmåte:

Ha vann, hvitvin og brunt sukker i en kjele. Ha oppi kanelstangen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.

Kok opp blandingen og tilsett aprikosene. Rør godt så alle aprikosene blir dekket godt av laken og småkok i et par minutter. Hell aprikosene sammen med laken på et tett glass og la dette stå i kjøleskapet i minst 2 døgn før servering.

 

Jeg har her servert aprikosene sammen med en Gorgonzola Dolce (venstre), en Chevre (bakerst) og Manchego (høyre).

 

Tips:

♥ Vær nøye på at du velger myke, tørkede aprikoser av god kvalitet.

♥ Aprikosene bør stå og trekke i minst et par dager for at de skal få den ønskede bløte konsistensen og deilige smaken av brunt sukker, kanel og vanilje. Glasset med de marinerte aprikosene kan stå i kjøleskapet i 1-2 uker.

♥ Se også oppskrift på Sitrusmarinerte aprikoser.

 


Ganske så deilig..  *yum* 


♥ ♥ ♥ ♥

Marinerte aprikoser med kanel og vanilje
Ingredienser

♥ 1 dl vann
♥ 1 dl hvitvin
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 1 stor vaniljestang
♥ 200 g hele, tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Ha vann, hvitvin og brunt sukker i en kjele. Ha oppi kanelstangen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.

Kok opp blandingen og tilsett aprikosene. Rør godt så alle aprikosene blir dekket godt av laken og småkok i et par minutter. Hell aprikosene sammen med laken på et tett glass og la dette stå i kjøleskapet i minst 2 døgn før servering.

Tips

♥ Vær nøye på at du velger myke, tørkede aprikoser av god kvalitet.

♥ Aprikosene bør stå og trekke i minst et par dager for at de skal få den ønskede bløte konsistensen og deilige smaken av brunt sukker, kanel og vanilje. Glasset med de marinerte aprikosene kan stå i kjøleskapet i 1-2 uker.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift