![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 1
300 g marsipan (se tips)
0,5 dl rosiner
0,5 dl apsikat
0,5 dl fint hakkede nøtter
Pynt:
100 g kokesjokolade
1 ss delfiafett
Arbeid apsikat, rosiner og nøttene inn i marsipanen. Form marsipanen til et avlangt brød.
Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafett. Avkjøl litt. Smør sjokoladen over marsipanbrødet med en smørekniv. Start med å smøre sjokolade på undersiden av marsipanbrødet. Sett i kjøleskapet (eller fryser) til sjokoladen har stivnet. Snu brødet og smør resten av sjokoladen på oversiden av marsipanbrødet. La stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Du kan eventuelt også kna inn 1/2 - 1 ss appelsinlikør eller konjakk i marsipanen.
Marsipanbrødet smaker aller best hvis du bruker marsipan av god kvalitet. Bruk for eksempel råmarsipan fra Odense (lilla rull), som fås kjøpt i de fleste store, velassorterte matvarebutikkene rundt juletider. Råmarsipan fås av og til også kjøpt i helsekostforretninger.
Oppbevares i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar