Myke vafler med surmelk


Joda, det er mange gode vaffeloppskrifter med surmelk her på Det søte liv fra før, men her får du altså en til!  :)

Oppskriften gir en stor porsjon myke, deilige vafler med god smak av vanilje og kardemomme.

 

 

Ingredienser:

♥ 5 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 liter helmelk
♥ 5 dl surmelk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel
♥ 175 g smør

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker, melk og surmelk. Bland i bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør deretter inn hvetemelet og til slutt smeltet smør.

La røren svelle i 30 minutter.

Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør jernet litt mellom hver vaffel, enten med smør eller spray på formfett.

 

 

Server vaflene med sukker, rørte bær, syltetøy, rømme, brunost - eller det du måtte like best!  :) 

 


ANNONSE:

Det koselige sommerserviset på bildet er sponset av GreenGate.

 

 

Tips:

Merk at dette er en nokså stor oppskrift. Vafler smaker aller best nystekte, men kan også fryses. Ellers går det også fint å oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i et par dager hvis du ikke orker å steke opp alle vaflene på en gang. Rør ut vaffelrøren med litt ekstra melk hvis du synes at den har blitt for tykk av å stå over natten.

 

 

Ha en finfin julidag videre, og husk:

Vafler er alltid populært!

 

 :)

 

 

 *heart*  *heart*  *heart*

 

Myke vafler med surmelk
Ingredienser

♥ 5 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 liter helmelk
♥ 5 dl surmelk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel
♥ 175 g smør

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker, melk og surmelk. Bland i bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør deretter inn hvetemelet og til slutt smeltet smør.

La røren svelle i 30 minutter.

Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør jernet litt mellom hver vaffel, enten med smør eller spray på formfett.

Server vaflene med sukker, rørte bær, syltetøy, rømme, brunost - eller det du måtte like best!

Tips

Merk at dette er en nokså stor oppskrift. Vafler smaker aller best nystekte, men kan også fryses. Ellers går det også fint å oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i et par dager hvis du ikke orker å steke opp alle vaflene på en gang. Rør ut vaffelrøren med litt ekstra melk hvis du synes at den har blitt for tykk av å stå over natten.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift