Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Joda, det er mange gode vaffeloppskrifter med surmelk her på Det søte liv fra før, men her får du altså en til! :)
Oppskriften gir en stor porsjon myke, deilige vafler med god smak av vanilje og kardemomme.

Ingredienser:
♥ 5 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 liter helmelk
♥ 5 dl surmelk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel
♥ 175 g smør
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, sukker, melk og surmelk. Bland i bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør deretter inn hvetemelet og til slutt smeltet smør.
La røren svelle i 30 minutter.
Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør jernet litt mellom hver vaffel, enten med smør eller spray på formfett.

Server vaflene med sukker, rørte bær, syltetøy, rømme, brunost - eller det du måtte like best! :)

ANNONSE:
Det koselige sommerserviset på bildet er sponset av GreenGate.

Tips:
Merk at dette er en nokså stor oppskrift. Vafler smaker aller best nystekte, men kan også fryses. Ellers går det også fint å oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i et par dager hvis du ikke orker å steke opp alle vaflene på en gang. Rør ut vaffelrøren med litt ekstra melk hvis du synes at den har blitt for tykk av å stå over natten.

Ha en finfin julidag videre, og husk:
Vafler er alltid populært!
:)

*heart* *heart* *heart*

♥ 5 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 liter helmelk
♥ 5 dl surmelk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel
♥ 175 g smør
Visp sammen egg, sukker, melk og surmelk. Bland i bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør deretter inn hvetemelet og til slutt smeltet smør.
La røren svelle i 30 minutter.
Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør jernet litt mellom hver vaffel, enten med smør eller spray på formfett.
Server vaflene med sukker, rørte bær, syltetøy, rømme, brunost - eller det du måtte like best!
Merk at dette er en nokså stor oppskrift. Vafler smaker aller best nystekte, men kan også fryses. Ellers går det også fint å oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i et par dager hvis du ikke orker å steke opp alle vaflene på en gang. Rør ut vaffelrøren med litt ekstra melk hvis du synes at den har blitt for tykk av å stå over natten.
2 kommentarer
na,,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
na,,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Må man ha i surmelk, eller
Må man ha i surmelk, eller kan man bytte det ut med mer hel melk?
Skriv ny kommentar