![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Hei kjære dere!
Ny uke står for tur
Her er en lettlaget og deilig hverdagsdessert som lages med røde plommer!
Serveres med seterrømme og sukkerdryss.
Oppskriften gir 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 kg røde plommer (vekt med sten)
♥ 1 dl vann
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 sitron
♥ 2 ss potetmel
♥ 1 ss kaldt vann
Servering:
♥ 3 dl seterrømme
♥ sukker
Fremgangsmåte:
Finn frem plommer, kanelstang og vanilje.
Rens plommene og del dem i båter. Ha plommebåtene i en kjele. Tilsett vann. Ha kanelstangen i kjelen. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.
Sett kjelen på platen og la plommene småkoke i 10-15 minutter. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis blandingen virker for tørr. La blandingen avkjøle i romtemperatur til den er kald før du fjerner kanelstanen og vaniljestangen.
Ha sukker og presset saft av en halv sitron i kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og gi plommene et oppkok. Ta kjelen av platen.
Rør ut potetmelet med litt kaldt vann og tilsett dette i plommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen på platen og varm opp til kokepunktet på nytt under fortsatt røring slik at plommegrøten tykner.
Avkjøl plommegrøten i romtemperatur.
Server med seterrømme og sukker.
Spennende med kanel og vanilje i plommegrøten....
Tips:
♥ Til servering kan du også bruke vaniljesaus, crème fraîche eller vaniljeis.
Enkel og god hverdagsdessert!
Ha en fin uke!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg røde plommer (vekt med sten)
♥ 1 dl vann
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 sitron
♥ 2 ss potetmel
♥ 1 ss kaldt vann
Servering:
♥ 3 dl seterrømme
♥ sukker
Rens plommene og del dem i båter. Ha plommebåtene i en kjele. Tilsett vann. Ha kanelstangen i kjelen. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.
Sett kjelen på platen og la plommene småkoke i 10-15 minutter. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis blandingen virker for tørr. La blandingen avkjøle i romtemperatur til den er kald før du fjerner kanelstanen og vaniljestangen.
Ha sukker og presset saft av en halv sitron i kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og gi plommene et oppkok. Ta kjelen av platen.
Rør ut potetmelet med litt kaldt vann og tilsett dette i plommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen på platen og varm opp til kokepunktet på nytt under fortsatt røring slik at plommegrøten tykner.
Avkjøl plommegrøten i romtemperatur.
Server med seterrømme og sukker.
Til servering kan du også bruke vaniljesaus, crème fraîche eller vaniljeis.
2 kommentarer
Hei, jeg lurte på om det går
Hei, jeg lurte på om det går ann å bruke fyrste plommer ?
Kan jeg fryse plommegrøten
Kan jeg fryse plommegrøten eller kan jeg fryse plommene, har mye
Skriv ny kommentar