Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Riskrem er en kjent og kjær norsk dessert, men visste du at tilsvarende dessert er like kjent i Sverige og Danmark og mange flere land?
I Danmark kalles riskremen som regel "Risalamande (som kommer fra "Riz à l'amande" eller "Riz aux amandes" som betyr "ris med mandel" på fransk). Den danske desserten serveres ofte med kirsebærsaus og hakkede, skåldede mandler.
I Sverige har navnet på desserten blitt til "Ris à la Malta" - som altså visst nok bare er en litt forvridd variant av det danske dessertnavnet og ikke har noe med Malta å gjøre... :D Andre derimot hevder at navnet henspeiler på appelsiner som kommer fra Malta.

Men hva vet jeg.. :) Det viktigste er at desserten er kjempegod, og kjært barn har som kjent mange navn. Svenskenes "Ris à la Malta" ble i gamledager gjerne servert med appelsiner, siden appelsin var frukt man fikk tak i på vinteren. I nyere tid er det vel så populært å servere riskremen med dessertsaus laget av forskjellige bær eller å dandere med andre frukter.
Her kommer den helt klassiske versjonen av svenskenes Ris à la Malta, med appelsinfileter og hakkede, skåldede mandler. Desserten smaker nydelig!

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 6 dl ferdiglaget risgrøt
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ss melis
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 4 appelsiner
♥ 50 g skåldede mandler
♥ lite kaneldryss
Fremgangsmåte:
Rør den kalde risengrynsgrøten sammen med vaniljesukker og melis.
Pisk kremfløten til krem.
Vend kremen inn i risengrynsgrøten, litt og litt om gangen, til du får en luftig og tykk riskrem.
Fordel riskremen i dessertglass.
Skjær skallet av appelsinene og skjær ut appelsinfileter. Legg disse oppå riskremen og dryss over hakkede, skåldede mandler.
Gi desserten eventuelt et bittelite kaneldryss.
Sett i kjøleskapet frem til servering.

Riskrem og appelsin er en kjempegod smakskombinasjon!
Prøv også med hermetiske mandariner. *yum*


Tips:
♥ I stedet for å laget fileter av ferske appelsiner, kan du bruke hermetiske mandarinbåter.
♥ Se oppskrift på norsk Riskrem med rød saus. Vil du lage risgrøten selv, kan du bruke denne supre oppskriften på Risengrynsgrøt i ovn. Det er viktig at risgrøten du bruker er helt, helt kald, ellers smelter den piskede kremen. Det er ideelt å lage riskrem av risgrøtrester som du lar stå i kjøleskapet over natten.


Ha en superfin kveld! Jeg er tilbake i morgen med en nydelig ostekake.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 6 dl ferdiglaget risgrøt
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ss melis
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 4 appelsiner
♥ 50 g skåldede mandler
♥ lite kaneldryss
Rør den kalde risengrynsgrøten sammen med vaniljesukker og melis.
Pisk kremfløten til krem.
Vend kremen inn i risengrynsgrøten, litt og litt om gangen, til du får en luftig og tykk riskrem.
Fordel riskremen i dessertglass.
Skjær skallet av appelsinene og skjær ut appelsinfileter. Legg disse oppå riskremen og dryss over hakkede, skåldede mandler.
Gi desserten eventuelt et bittelite kaneldryss.
Sett i kjøleskapet frem til servering.
♥ I stedet for å laget fileter av ferske appelsiner, kan du bruke hermetiske mandarinbåter.
♥ Se oppskrift på norsk Riskrem med rød saus. Vil du lage risgrøten selv, kan du bruke denne supre oppskriften på Risengrynsgrøt i ovn. Det er viktig at risgrøten du bruker er helt, helt kald, ellers smelter den piskede kremen. Det er ideelt å lage riskrem av risgrøtrester som du lar stå i kjøleskapet over natten.
Skriv ny kommentar