
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Legg noen frosne bringebær på toppen av kaken neste gang du lager Rømmekake, og du får en ekstra nydelig og frisk vri på denne saftige formkaken!
Ingredienser:
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g bringebær (friske eller frosne)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker lett sammen med ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Vend deretter forsiktig inn bakepulver og hvetemelet (se tips).
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bringebærene over kaken (frosne bringebær trenger ikke å tines).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 50–60 minutter (sjekk med kakenål).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Sikt over litt melis til pynt.
Tips:
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Det sikrer myk og luftig kake.
♥ Merk at de bringebærene gjør at kaken trenger litt lenger steketid enn det som er vanlig for Rømmekake, i hvert fall dersom du bruker frosne bringebær.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g bringebær (friske eller frosne)
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk egg og sukker lett sammen med ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Vend deretter forsiktig inn bakepulver og hvetemelet (se tips).
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bringebærene over kaken (frosne bringebær trenger ikke å tines).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 50–60 minutter (sjekk med kakenål).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Sikt over litt melis til pynt.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Det sikrer myk og luftig kake.
♥ Merk at de bringebærene gjør at kaken trenger litt lenger steketid enn det som er vanlig for Rømmekake, i hvert fall dersom du bruker frosne bringebær.
Skriv ny kommentar