Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Annonse: Freia
I dag er det «Kanelbollens dag», og du finner fra før mange, herlige varianter av kanelboller her på Det søte liv. I år fikk jeg lyst til å lage en vri på bollene, og fylle dem med det nye Sjokonøtt-pålegget til Freia!
Freia Sjokonøtt ble lansert tidligere i år, og har allerede blitt en stor favoritt hjemme hos meg. Sjokoladepålegget har en nydelig sjokolade- og nøttesmak, og har en unik, kremet smørekonsistens. Det gjør at pålegget er ypperlig egnet til å smøre på brødskiven, men også på bolledeigen! 😊
Så i år serverer jeg Sjokonøttboller!
OMG! Så utrolig digge boller dette ble! 😋

Jeg lagde en stor porsjon og fikk 30 stk. Fornøyd med det! 😊 (Det er ikke noe problem å halvere oppskriften.)
Ingredienser:
Gjærdeig (se tips):
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 700 g Freia Sjokonøtt (2 glass, se tips)
Pynt:
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel.

Elt deigen til den er smidig.
La deigen heve i 30 minutter.

Ha deigen på bordet.

Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel dersom deigen fortsatt kjennes litt klissete ut.

Del deigen i to deler.
Kjevle ut hver del til en stor, avlang leiv. Smør på innholdet i 1 glass Freia Sjokonøtt.


Det er altså så nydelig smørekonsistens på Freia Sjokonøtt!

Veldig lett å få Freia Sjokonøtt utover deigen i et passe tynt lag.

Rull leiven sammen fra langsiden og skjær den i tykke skiver.
Legg skivene på to bakepapirdekkede stekeplater.
Dryss på perlesukker.

Gjenta med den andre delen av deigen.

Etterhev bollene i ca. 20 minutter.

PS: Dersom du ikke har fire stekeplater, går det fint å først steke ferdig halvparten av bollene og så fortsette med resten av deigen etterpå.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 12 - 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Fantastisk deilige Sjokonøttboller!

Det lukter nydelig av nystekte Sjokonøttboller på kjøkkenet!

Å, disse bollene ble så gode!

Tips:
♥ Freia Sjokonøtt er et sjokolade- og nøttepålegg som har en utrolig god smak! 1 glass = 350 gram. Jeg bruker her altså 2 glass Freia Sjokonøtt (til sammen 700 gram).

♥ Freia Sjokonøtt har som nevnt helt suveren smørekonsistens, og blir ikke hardt selv om det står i kjøleskapet. Når du skal smøre den utover en stor leiv, som her, er det aller best om pålegget er romtemperert.
♥ Jeg har her brukt samme type gjærdeig som til Verdens beste kanelboller. Du kan lage Sjokonøttboller med alle typer gjærdeiger, så bruk den gjærdeigen du liker best å bruke.
♥ Som sagt er det bare å halvere denne oppskriften hvis du ønsker litt færre boller. Jeg er glad jeg lagde stor porsjon.. 😉 Sjokonøttbollene er supre å fryse.
♥ Jeg oppdaget at jeg faktisk har 3 andre digge oppskrifter med Sjokonøtt som jeg publiserte i 2005 og 2009. Det fremstår kanskje litt rart siden Freia Sjokonøtt ble lansert nå i 2023, men har sin naturlige forklaring. 😊 Dette skyldes nemlig at det tidligere fantes et annet sjokolade-/nøttepålegg med dette navnet, som ble fjernet fra det norske markedet i 2009. Alle disse 3 supre oppskriftene kan du nå lage med Freia Sjokonøtt! 😃 Se oppskrift på Sjokonøttkaker, Valnøttkake med Sjokonøtt og Sjokonøttiskake.

Kos deg med Sjokonøttboller i dag! 😊

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gjærdeig (se tips):
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 700 g Freia Sjokonøtt (2 glass, se tips)
Pynt:
♥ perlesukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
La deigen heve i 30 minutter.
Ha deigen på bordet. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel dersom deigen fortsatt kjennes litt klissete ut. Del deigen i to deler.
Kjevle ut hver del til en stor, avlang leiv. Smør på innholdet i 1 glass Freia Sjokonøtt. Det er en nydelig smørekonsistens på Freia Sjokonøtt, så det er veldig lett å få Freia Sjokonøtt utover deigen i et passe tynt lag.
Rull leiven sammen fra langsiden og skjær den i tykke skiver.
Legg skivene på to bakepapirdekkede stekeplater. Dryss på perlesukker.
Gjenta med den andre delen av deigen.
Etterhev bollene i ca. 20 minutter. PS: Dersom du ikke har fire stekeplater, går det fint å først steke ferdig halvparten av bollene og så fortsette med resten av deigen etterpå.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 12 - 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Fantastisk deilige Sjokonøttboller!
♥ Freia Sjokonøtt er et sjokolade- og nøttepålegg som har en utrolig god smak! 1 glass = 350 gram. Jeg bruker her altså 2 glass Freia Sjokonøtt (til sammen 700 gram).
♥ Freia Sjokonøtt har som nevnt helt suveren smørekonsistens, og blir ikke hardt selv om det står i kjøleskapet. Når du skal smøre den utover en stor leiv, som her, er det aller best om pålegget er romtemperert.
♥ Jeg har her brukt samme type gjærdeig som til Verdens beste kanelboller. Du kan lage Sjokonøttboller med alle typer gjærdeiger, så bruk den gjærdeigen du liker best å bruke.
♥ Som sagt er det bare å halvere denne oppskriften hvis du ønsker litt færre boller. Jeg er glad jeg lagde stor porsjon.. 😉 Sjokonøttbollene er supre å fryse.
♥ Jeg oppdaget at jeg faktisk har 3 andre digge oppskrifter med Sjokonøtt som jeg publiserte i 2005 og 2009. Det fremstår kanskje litt rart siden Freia Sjokonøtt ble lansert nå i 2023, men har sin naturlige forklaring. 😊 Dette skyldes nemlig at det tidligere fantes et annet sjokolade-/nøttepålegg med dette navnet, som ble fjernet fra det norske markedet i 2009. Alle disse 3 supre oppskriftene kan du nå lage med Freia Sjokonøtt! 😃 Se oppskrift på Sjokonøttkaker, Valnøttkake med Sjokonøtt og Sjokonøttiskake.
Skriv ny kommentar