![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
"Solbæriskake" er en spennende og kjempegod iskake som passer glimrende nå som solbærbuskene bugner av bær. Men selve isen er laget med ferdigkjøpt solbærsyltetøy, så sløyfer du pynten (eller har noen frosne solbær i fryseren), kan iskaken lages når som helst ellers på året også.
Tilsett gjerne solbærlikør - det gir ekstra nydelig smak!
Kakebunn:
300 g kransekakemasse
3 egg
Is:
6 eggeplommer
60 g sukker
3 dl kremfløte
400 g solbærsyltetøy
1 dl solbærlikør (Crème de Cassis)
Skjær opp kransekakemassen i biter og ha i en foodprocessor sammen med eggene. Kjør på full styrke til en lett og luftig masse.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp så blandingen blir helt jevnt blandet). Bland i solbærsyltetøy og solbærlikør og rør godt. Hell isblandingen i formen og sett kaken i fryseren.
Pynt den frosne kaken med en liten haug friske eller frosne solbær.
Dersom du ønsker en alkoholfri iskake, er det bare å sløyfe likøren.
Skriv ny kommentar