Sultanarosiner i romsirup

Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Jeg sender dere i dag en hilsen fra Rio de Janeiro, hvor jeg kommer til å være helt til neste helg. Det er første gang jeg er i Brasil, så jeg er ganske så spent på dette oppholdet. Det var en god følelse å sette seg på flyet i går og vite at manuset til Det søte liv - Kaker for enhver smak nå er helt klart for trykking!  :)  Jeg er i Rio på grunn av en konferanse, men satser på tid til både sightseeing og utforsking av lokale kaker og andre søte saker. Brigadeiros har jeg allerede smakt på til frokost!  :)

Noen nye oppskrifter blir det også her på Det søte liv denne uken - nå som jeg etter litt styr fikk fikset riktig adapter til pc'en min. *icon_redface*

Dere kjenner vel etter hvert godt til min svakhet for gode oster, så jeg tenkte å poste noe godt tilbehør til ostefatet i dag. Jeg fikk forresten også smakt noen supergode, brasilianske ostebrød til frokosten i dag; det var noen små, runde brødkuler med utrolig god smak. Følg meg på instagram (og instastory) hvor jeg heter kristine_lifeissweet for å se bilde av ostebollene og noen flere bilder jeg kommer til å poste fra turen. 

Anyways; bløte, lyse sultanarosiner i romsirup er i hvert fall fortreffelig tilbehør til gode oster, som jeg anbefaler deg å teste ut!


 *yum*  *yum*  *yum*  

 

Ingredienser:

♥ 1,5 dl brun rom
♥ 1,5 dl sukker
♥ 300 g lyse rosiner (sultanarosiner)


Fremgangsmåte:

Ha rom, sukker og rosinene i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha rosinene og sirupen i en skål og la dette helst stå i ett døgn før servering (se tips).

Serveres romtemperert sammen med romtempererte, gode oster.

Jeg brukte her ostene Tallegio, Morbier og Sain Agur.

 

 

Synes disse rosinene i romsirup smakte kjemepgodt til alle disse tre ostene.

En mykt fruktbrød passet også veldig godt til, men klassiske kjeks til ost kan selvsagt også brukes. 

 

 

Tips:

♥ Det er ikke absolutt nødvendig å la rosinsirupen stå i ett døgn før servering, men jeg foretrekker å gjøre det siden den da tykner enda litt mer i konsistensen. Jeg lar sirupen stå i kjøleskapet over natten, men tar den ut av kjøleskapet et par timer før servering, så den blir romtemperert.

♥ Rom får du selvsagt kjøpt på polet. Jeg foretrekker brun rom, og det gir finere farge på sirupen også. 

 

 

♥ Lyse rosiner (såkalte sultanarosiner) har litt mildere smak enn mørke rosiner, men vanlig rosiner kan også brukes hvis du ikke får tak i de lyse.

 


Ost, rødvin og sultanarosiner i romsirup passer perfekt til helgekosen synes jeg!

 

Ønsker dere en fortsatt fin lørdag!  :)

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Sultanarosiner i romsirup
Ingredienser

♥ 1,5 dl brun rom
♥ 1,5 dl sukker
♥ 300 g lyse rosiner (sultanarosiner)

Fremgangsmåte

Ha rom, sukker og rosinene i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha rosinene og sirupen i en skål og la dette helst stå i ett døgn før servering (se tips).

Serveres romtemperert sammen med romtempererte, gode oster.

Tips

♥ Det er ikke absolutt nødvendig å la rosinsirupen stå i ett døgn før servering, men jeg foretrekker å gjøre det siden den da tykner enda litt mer i konsistensen. Jeg lar sirupen stå i kjøleskapet over natten, men tar den ut av kjøleskapet et par timer før servering, så den blir romtemperert.

♥ Lyse rosiner (såkalte sultanarosiner) har litt mildere smak enn mørke rosiner, men vanlig rosiner kan også brukes hvis du ikke får tak i de lyse.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift