Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Annonse: Reklame for egen bok
Hei dere!
Jeg sender dere i dag en hilsen fra Rio de Janeiro, hvor jeg kommer til å være helt til neste helg. Det er første gang jeg er i Brasil, så jeg er ganske så spent på dette oppholdet. Det var en god følelse å sette seg på flyet i går og vite at manuset til Det søte liv - Kaker for enhver smak nå er helt klart for trykking! :) Jeg er i Rio på grunn av en konferanse, men satser på tid til både sightseeing og utforsking av lokale kaker og andre søte saker. Brigadeiros har jeg allerede smakt på til frokost! :)
Noen nye oppskrifter blir det også her på Det søte liv denne uken - nå som jeg etter litt styr fikk fikset riktig adapter til pc'en min. *icon_redface*
Dere kjenner vel etter hvert godt til min svakhet for gode oster, så jeg tenkte å poste noe godt tilbehør til ostefatet i dag. Jeg fikk forresten også smakt noen supergode, brasilianske ostebrød til frokosten i dag; det var noen små, runde brødkuler med utrolig god smak. Følg meg på instagram (og instastory) hvor jeg heter kristine_lifeissweet for å se bilde av ostebollene og noen flere bilder jeg kommer til å poste fra turen.
Anyways; bløte, lyse sultanarosiner i romsirup er i hvert fall fortreffelig tilbehør til gode oster, som jeg anbefaler deg å teste ut!
*yum* *yum* *yum*
Ingredienser:
♥ 1,5 dl brun rom
♥ 1,5 dl sukker
♥ 300 g lyse rosiner (sultanarosiner)
Fremgangsmåte:
Ha rom, sukker og rosinene i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha rosinene og sirupen i en skål og la dette helst stå i ett døgn før servering (se tips).
Serveres romtemperert sammen med romtempererte, gode oster.
Jeg brukte her ostene Tallegio, Morbier og Sain Agur.

Synes disse rosinene i romsirup smakte kjemepgodt til alle disse tre ostene.
En mykt fruktbrød passet også veldig godt til, men klassiske kjeks til ost kan selvsagt også brukes.

Tips:
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å la rosinsirupen stå i ett døgn før servering, men jeg foretrekker å gjøre det siden den da tykner enda litt mer i konsistensen. Jeg lar sirupen stå i kjøleskapet over natten, men tar den ut av kjøleskapet et par timer før servering, så den blir romtemperert.
♥ Rom får du selvsagt kjøpt på polet. Jeg foretrekker brun rom, og det gir finere farge på sirupen også.

♥ Lyse rosiner (såkalte sultanarosiner) har litt mildere smak enn mørke rosiner, men vanlig rosiner kan også brukes hvis du ikke får tak i de lyse.

Ost, rødvin og sultanarosiner i romsirup passer perfekt til helgekosen synes jeg!
Ønsker dere en fortsatt fin lørdag! :)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1,5 dl brun rom
♥ 1,5 dl sukker
♥ 300 g lyse rosiner (sultanarosiner)
Ha rom, sukker og rosinene i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha rosinene og sirupen i en skål og la dette helst stå i ett døgn før servering (se tips).
Serveres romtemperert sammen med romtempererte, gode oster.
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å la rosinsirupen stå i ett døgn før servering, men jeg foretrekker å gjøre det siden den da tykner enda litt mer i konsistensen. Jeg lar sirupen stå i kjøleskapet over natten, men tar den ut av kjøleskapet et par timer før servering, så den blir romtemperert.
♥ Lyse rosiner (såkalte sultanarosiner) har litt mildere smak enn mørke rosiner, men vanlig rosiner kan også brukes hvis du ikke får tak i de lyse.
Skriv ny kommentar