
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Denne kaken ble kåret som "Lesernes beste" i et Hjemmet blad for en stund siden. Kaken inneholder nytrukket te, hakkede dadler, brunt sukker, kanel og grovt mel. Dette gir kaken en deilig og litt spesiell smak.
Kaken er sunn og er ikke tilsatt noe fett. Likevel er den veldig myk og holder seg saftig lenge. Den er også fin å fryse.
Ingredienser:
♥ 250 g dadler (uten stener)
♥ 2 dl sterk, nytrukket te
♥ 2 dl grov sammalt hvete
♥ 2 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1 stort egg
Fremgangsmåte:
Del dadlene i små biter og fjern stenene.
Hell over sterk, varm te. La dadlene trekke i teen i minst 2 timer, og gjerne over natten.
Rør resten av ingrediensene inn i daddelblandingen (inklusive all væske). Bruk helst en maskin med eltekrok. Dadlene skal moses inn i deigen, som skal bli tykk og kompakt.
Smør en liten brødform som rommer 1 liter og ha et stykke bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen og jevn til overflaten.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
La kaken avkjøles i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen.
Annerledes kake, men absolutt veldig god og verdt å teste ut!
Tips:
♥ Merk at deigen på denne kaken skal bli skikkelig tykk, og at den må eltes med kjøkkenmaskin eller kraftig med hendene. Det er slik den skal være.
♥ Kaken smaker godt servert i tynne skiver, gjerne med litt smør på og sammen med en kopp varm te.
♥ Kaken er holdbar dersom den pakkes godt inn i plast. Den er super å fryse, gjerne ferdig oppskjært i skiver slik at du kan ta ut av fryseren de skivene du vil ha. De tiner raskt i brødristeren.
Test ut denne kaken, du også! Jeg er spent på å høre hva du synes. 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g dadler (uten stener)
♥ 2 dl sterk, nytrukket te
♥ 2 dl grov sammalt hvete
♥ 2 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1 stort egg
Del dadlene i små biter og fjern stenene. Hell over sterk, varm te. La dadlene trekke i teen i minst 2 timer, og gjerne over natten.
Rør resten av ingrediensene inn i daddelblandingen (inklusive all væske). Bruk helst en maskin med eltekrok. Dadlene skal moses inn i deigen, som skal bli tykk og kompakt.
Smør en liten brødform som rommer 1 liter og ha et stykke bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen og jevn til overflaten. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
La kaken avkjøles i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen.
♥ Merk at deigen på denne kaken skal bli skikkelig tykk, og at den må eltes med kjøkkenmaskin eller kraftig med hendene. Det er slik den skal være.
♥ Kaken smaker godt servert i tynne skiver, gjerne med litt smør på og sammen med en kopp varm te.
♥ Kaken er holdbar dersom den pakkes godt inn i plast. Den er super å fryse, gjerne ferdig oppskjært i skiver slik at du kan ta ut av fryseren de skivene du vil ha. De tiner raskt i brødristeren.
Skriv ny kommentar