
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Dette er en veldig enkel og sommerlig tomatsalat!
Jeg fikk tak i noen utrolig vakre tomater, såkalte "heirloom-tomater" (på norsk også kalt "kulturarvstomater"), som jeg bare delte opp og la utover et fat sammen med skiver av fersk mozzarella.
Som dressing brukte jeg italiensk Salsa verde, en klassisk, italiensk urtesaus med masse smak!
Denne tomatsalaten er herlig som tilbehør til grillmat!
Ingredienser:
Tomatsalat:
♥ 5 store tomater (se tips)
♥ 3 baller fersk mozzarella (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Salsa verde:
♥ 1 stor bunt frisk bladpersille
♥ 1 liten bunt frisk basilikum
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts dijonsennep
♥ 1 ts hvitvinseddik
♥ 1 ss kapers
♥ 2 ansjosfilet (kan sløyfes)
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ kvernet salt
Fremgangsmåte:
Skjær tomater i store biter og mozzarella i skiver.
Dander dette utover et serveringsfat.
Kvern over salt og pepper.
Salsa verde (se eget innlegg HER):
Til Salsa verde has alle ingrediensene unntatt salt i en liten food processor.
Kjør blandingen sammen til ønsket konsistens. Smak til med kvernet salt.
Legg klatter av urtesausen på tomat- og mozzarellabitene. Server resten ved siden av.
Nydelig tomatsalat!
Tips:
♥ Store, fargerike Heirloom-tomater fås typisk kjøpt på matmarkeder og i delikatesseforretninger. De er fantastisk flotte å se på, men denne salaten kan selvfølgelig også lages med helt vanlige, røde tomater.
♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram hver).
♥ Salsa verde er en berømt, italiensk urtesaus (se nærmere omtale i innlegget HER). Ikke vær redd for å tilsette ansjos. Ansjosfiletene finmoses og løser seg opp slik at de ikke merkes i sausen, men gir sausen en veldig god umamismak. Hvis du er skeptisk, er det imidlertid bare å droppe ansjosen. Sausen blir like god, men du må da tilsette litt mer salt enn med ansjos.
♥ Se også Tomatsalat med pesto og oliven, Tomatsalat med ricotta- og basilikumkrem, Insalata Caprese (Tomat- og mozzarellasalat) og Insalata Tricolore.
♥
Buon appetito!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Tomatsalat:
♥ 5 store tomater (se tips)
♥ 3 baller fersk mozzarella (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Salsa verde:
♥ 1 stor bunt frisk bladpersille
♥ 1 liten bunt frisk basilikum
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts dijonsennep
♥ 1 ts hvitvinseddik
♥ 1 ss kapers
♥ 2 ansjosfilet (kan sløyfes)
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ kvernet salt
Skjær tomater i store biter og mozzarella i skiver. Dander dette utover et serveringsfat. Kvern over salt og pepper.
Salsa verde (se eget innlegg HER):
Til Salsa verde has alle ingrediensene unntatt salt i en liten food processor. Kjør blandingen sammen til ønsket konsistens. Smak til med kvernet salt.
Legg klatter av urtesausen på tomat- og mozzarellabitene. Server resten ved siden av.
♥ Store, fargerike Heirloom-tomater fås typisk kjøpt på matmarkeder og i delikatesseforretninger. De er fantastisk flotte å se på, men denne salaten kan selvfølgelig også lages med helt vanlige, røde tomater.
♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram hver).
♥ Salsa verde er en berømt, italiensk urtesaus (se nærmere omtale i innlegget HER). Ikke vær redd for å tilsette ansjos. Ansjosfiletene finmoses og løser seg opp slik at de ikke merkes i sausen, men gir sausen en veldig god umamismak. Hvis du er skeptisk, er det imidlertid bare å droppe ansjosen. Sausen blir like god, men du må da tilsette litt mer salt enn med ansjos.
♥ Se også Tomatsalat med pesto og oliven, Tomatsalat med ricotta- og basilikumkrem, Insalata Caprese (Tomat- og mozzarellasalat) og Insalata Tricolore.
Skriv ny kommentar