Smuldrekake med epler og tyttebær

Lettlaget høstkake med epler og tyttebær som dekkes over med smuldredeig! Jeg har fulgt originaloppskriften og skvettet over med akevitt (but of course ;) ), men det er fullt mulig å droppe alkoholen.

Server kaken varm med vaniljeis eller vaniljesaus!

Smuldrekake med epler og tyttebær
Ingredienser

6 epler
2 ts kanel
2 ss akevitt (kan sløyfes)
2 dl tyttebær

Smuldredeig:
100 g sukker
100 g smør
200 g hvetemel

Fremgangsmåte

Skrell eplene og del i biter. Legg dem i en liten ildfast form eller paiform. Dryss over kanel og skvett eventuelt over med litt akevitt. Fordel over tyttebær.

Kjør sukker, smør og mel sammen i en food processor (eller med fingrene) til en smuldrete deig. Fordel deigen over eplene og tyttebærene i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20 min, eller til overflaten er gylden.

Tips

Serveres varm og nystekt med vaniljesaus og eventuelt vaniljeiskrem!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift