Värmlandsknuter


Bakgrunnsmusikk når du baker Värmlandsknuter er et must! Opp med lyden på stereoanlegget (eller youtube som det heter i våre dager) og på med dansbandmusikken til Ole Ivars og låten "En bit ta Värmland"!  :)  

Æren for denne oppskriften går selvfølgelig til söta bror. Värmlandsknuter kjennetegnes av at de lages med appelsinjuice i deigen - og de smaker NYDELIG!

Trill ut og slå knute på bollene mens du stemmer i til "Je har gitt en bit av hjertet mitt tel Värmland...". Deretter går du over til "Jag trodde änglarna fanns ...." og gleder deg til durskiftet...  :D Jeg garanterer både vellykket bakst og glad stemning på kjøkkenet!

Oppskriften gir ca 18 stk.

Värmlandsknuter
Ingredienser

50 g gjær
50 g smør
2 dl melk
2 dl appelsinjuice
1 ss sukker
ca 10 dl hvetemel

Pensling:
1 egg
perlesukker

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken og appelsinjuice. Varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sukker og ca 1 liter hvetemel. Bland deigen godt sammen. La den stå og heve lunt i ca 30 minutter.

Ha deigen på bordet og bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utbakingen. Del deigen i 17-18 like store deler (ca 65-70 gram deig).

Trill ut til fingertykke lengder. Lag en enkel knute på hver. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater og la de etterheve i 20-30 min.

Pensle over bollene med sammenpisket egg og strø på rikelig med perlesukker (se tips).

Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Tips

Det er lite sukker i deigen fordi appelsinjuicen også er søt, men det er likevel godt å strø rikelig med perlesukker på toppen av bollene.

Värmlandsknuter kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift