![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
3 egg
170 g sukker
1 moden banan
1 dl matolje
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g valnøtter
50 g rosiner
50 g kokesjokolade
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananen (bruk gjerne stavmikser) og rør inn i eggedosisen sammen med oljen (se tips). Hakk valnøttene og kokesjokoladen. Ha valnøttene og sjokoladen i en bolle sammen med rosinene. Bland dette med 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at alt synker til bunnen i kaken under stekingen). Sikt sammen resten av hvetemelet og bakepulver. Vend dette i deigen og rør til den er klumpfri. Ha til slutt i nøttene, rosinene og sjokoladen.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.
Pass på at du bruker en matolje som er nøytral i smaken, slik som for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Banankaken egner seg godt til frysing.
2 kommentarer
Denne var knallgod, selv uten
Denne var knallgod, selv uten nøtter og sjokolade (det hadde jeg visst ikke i skapet). Takk for oppskrift :)
Og takk til deg for koselig
Og takk til deg for koselig tilbakemelding, Nina! Glad kaken falt i smak :-)
Skriv ny kommentar