Bamsemumscupcakes


Det er Valentines i morgen - og ja, jeg kunne bare ikke dy meg... :)

Som annonsert på Facebook, er jeg i dag på VGs matside Godt.no med Bamsemumskaken min. I morgen kommer artikkelen i papirutgaven til VG der jeg stiller som Ukens matblogger.

Bamsemumskaken står jo bamsemumsene oppå kaken og kysser....

 


Samme Bamsemumskake laget ved to forskjellige anledninger - som du ser er det lekkert å pynte kaker med macarons..!
 

 

......   og nå har jeg altså laget cupcakes der bamsemumsene har lagt seg nedpå ;)

 

 

Bamsemumsene som ligger inni kaken sørger for at sjokolademuffinsene får bløte, deilige partier, som er digg!

De som ligger oppå er til pynt for å få opp Valentinesstemningen!  :D

 

 

Oppskriften gir 8 stk.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 16 stk bamsemums

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 16 stk bamsemums (se tips)
♥ små, røde sjokoladehjerter (se tips)
 

Rosa hjerteformer i papp fra Wilton (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Rør i kakao, hvetemelet og melken til du får en jevn, klumpfri deig.

Jeg bruker her hjerteformede cupcakesformer laget av tykk papp (se tips). De er akkurat passe store til at 2 bamsemums får plass i bunnen..  :)

 

 

Sett formene på en stekeplate. Fyll på med sjokoladedeig så formene blir 3/4 fulle.

 

 

Kosende bamsemums ligger nå begravet under sjokoladedeigen..  :)

 

 

Inn i ovnen på 180°C, midterste rille, i ca 15 min. Muffinsene skal akkurat være gjennomstekte, men fortsatt ha en litt bløt kjerne i midten. Avkjøl helt.

 

Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Fordel sjokoladeglasur på toppen av hver muffins.

Pynt med to bamsemums på hver kake  *heart*

 

 

Tips:

♥ De herlige hjerteformene i papp er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem hos Kitch'n på Oslo City, men jeg tipper at de selges i mange butikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton - se for eksempel her i nettbutikken til Cacas. Det går såklart også an å bruke runde, store muffinsformer eller du kan bruke muffinsformer i vanlig størrelse og bruke bare 1 bamsemums i bunn og på toppen av muffinsene. Du får da flere muffins som er mindre i størrelse og som derfor trenger kortere steketid.

♥ De røde sjokoladehjertene er laget med naturlig farge og selges i mange matbutikker (fra Idun - Mors hjemmebakte).

 

♥ Bamsemums er skumbamser dekket med melkesjokolade (fra Nidar) og selger i matbutikker og kiosker over hele landet. Det holder med 1 pk til denne oppskriften.

 

 

Elsker Bamsemums!  :) 

 

 

Ønsker dere alle en koselig og romantisk Valentinesdag i morgen  *heart* 

 

Bamsemums tête-à-tête  *heart*

 

Og til de som måtte lure "haha... what's next..?" - kan jeg si at jeg har tenkt å slutte bamsemumsføljetongen min her  ;)
 

♥ ♥ ♥ ♥

Bamsemumscupcakes
Ingredienser

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 16 stk bamsemums

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 16 stk bamsemums (se tips)
♥ små, røde sjokoladehjerter (se tips)
 

Rosa hjerteformer i papp fra Wilton (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Rør i kakao, hvetemelet og melken til du får en jevn, klumpfri deig.

Jeg bruker her hjerteformede cupcakesformer laget av tykk papp (se tips). De er akkurat passe store til at 2 bamsemums får plass i bunnen. Sett formene på en stekeplate. Fyll på med sjokoladedeig så formene blir 3/4 fulle. Kosende bamsemums ligger nå begravet under sjokoladedeigen..  :)

Inn i ovnen på 180°C, midterste rille, i ca 15 min. Muffinsene skal akkurat være gjennomstekte, men fortsatt ha en litt bløt kjerne i midten. Avkjøl helt.

Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Fordel sjokoladeglasur på toppen av hver muffins. Pynt med to bamsemums på hver kake.

Tips

♥ De herlige hjerteformene i papp er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem hos Kitch'n på Oslo City, men jeg tipper at de selges i mange butikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton - se for eksempel her i nettbutikken til Cacas. Det går såklart også an å bruke runde, store muffinsformer eller du kan bruke muffinsformer i vanlig størrelse og bruke bare 1 bamsemums i bunn og på toppen av muffinsene. Du får da flere muffins som er mindre i størrelse og som derfor trenger kortere steketid.

♥ De røde sjokoladehjertene er laget med naturlig farge og selges i mange matbutikker (fra Idun - Mors hjemmebakte).

♥ Bamsemums er skumbamser dekket med melkesjokolade (fra Nidar) og selger i matbutikker og kiosker over hele landet. Det holder med 1 pk til denne oppskriften.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Så søte:) Veldig kreativt, Kristine! Det er så herlig å følge med på deg og alt det fristende du lager:)

De så knallgode ut:) Skal lage de til 3 åringen min på torsdag ;) Hvordan er det å lage de dagen før, og eventuelt hvordan oppbevarer jeg de best?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift