Nugattikake i kopp


Uvant med jobb og travle dager..? Det er det i hvert fall for meg.

Heldigvis er det mulig å kose seg med deilig kake også i hektiske ukedager. ;) 

Her er en selvkomponert variant av "Mug Cake", som er en type kake som lages og stekes rett i koppen. Disse kakene har blitt veldig populære i USA og etter hvert også i Norge. Jeg har tidligere laget Mud cake in i Mug, 5-Minute Chocolate Cake og Chocolate Brownie in a Cup.

Her har jeg brukt Nugatti i deigen, som gir deilig konsistens og sjokoladesmak på kaken. Jeg brukte den nye typen Nugatti med små hasselnøttbiter, men alle typer Nugatti kan brukes. Kaken stekes i mikrobølgeovn og er ferdig på noen få minutter.

Perfekt oppskrift hvis du blir fysen på noe digg og vil ha det NÅ!   *yum*

 

 

Digg pause i hverdagen!  *cool*

 

Oppskrifter passer til 1 kjempestor kopp eller 2 middels store.

 

Ingredienser:

♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver

 

Fremgangsmåte:

Rør sammen egg, Nugatti og olje.

 


Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.

 

 

Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.

Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.

 

 

Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

 

Ferdigstekt kake i kopp...


Server kaken varm og nylaget!

 

:)

 

Tips:

♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!

 

 

Hverdagen blir bedre med noen små kosepauser innimellom... ;)

 

 

Supergod kake med Nugatti!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Nugattikake i kopp
Ingredienser

♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Rør sammen egg, Nugatti og olje. Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.

Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.

Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.

Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

Server kaken varm og nylaget!

Tips

♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!

14 kommentarer

hej,
kagen ser rigtig lækker ud. :-) Ved du om man kan bage den i almindelig ovn hvis man ikke har en microbølgeovn?
Tak for skønne kager på denne side :-)

Som svar på av Hella Naef (ikke bekreftet)

Det går å steke i Ovn. Jeg prøvde selv i 15 min på 190 grader og det fungerte, det ble bra bare ikke sånn som de er ment å være.

Åh jeg eeelsker den sjokoladekaken i kopp! Jeg bruker å steke den litt mindre slik at den blir som en sjokoladefondant, smaker sååå godt og tar så liten tid! :)

Knas godt! Prøvde den - og du hadde deilig kake på noen minutter... Jeg fordelte røren på 2 kopper og hadde eg kule vaniljeis oppi når kaken er varm :) knall god!!

Veldig god ide til enkel kake. Eneste jeg endret på var mengden kakao. Den ble altfor mørk med 3ss kakao, men men 1ss ble den skikkelig god :)

Har laga min egen vri:

1 egg
3 ss nugatti
3 ss nøytral olje
3 ss melk
0,25 ts bakepulver
4 ss hvetemel
Her kommer endringene:
2 ss kakao
2 ss sukker
Bittenlitt salt, noen få korn :)

Lagde kaken i går, samboer likte den veldig godt, men ble alt for mørk for min smak!
Så i kveld prøver vi oss på en egen vri uten kakao :)

Lurer på om det MÅ være bakepulver med?
da jeg ikke har det og har veldig lyst til å prøve å lage denne

Lurer på om det MÅ være bakepulver med?
da jeg ikke har det og har veldig lyst til å prøve å lage denne

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift