Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Mandelbunner:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter
Fyll:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss kremfløte
1 pose Daimkuler (100 g)
Mal mandlene. Bland med melis. Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn. Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig omrøring med en stålvisp, helt til fyllet tykner. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner. Fordel fyllet mellom kakebunnene og sett kaken kaldt. Smelt melkesjokoladen sammen med kremfløten. Rør inn Daimkulene. Smør glasuren på toppen av kaken og sett den tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Mandelbunnen er vanskelig å dele i to med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele.
Fyllet må stå lenge i kjøleskapet for å få tykk konsistens. Alternativt kan du ha kremen en stund i fryseren.
Den ferdig fylte kaken bør stå kjølig helt frem til servering, ellers blir fyllet rennende og renner ut av kaken.
"Daimkake" er holdbar i kjøleskapet. Server den gjerne sammen med vaniljeis og bær.
14 kommentarer
Den ser deilig ut
Den ser deilig ut
Den ser deilig ut
Den ser deilig ut
Nå holder vi på å bake og
Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)
Nå holder vi på å bake og
Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)
Denne kaken er VELDIG god :-)
Denne kaken er VELDIG god :-) vil dog anbefale dobbel dose på bunnen pga den blir forferdelig tynn når den deles i to. Må også da ha litt lengre steketid :)
Hei Christina
Hei Christina
Ser du anbefaler dobbel dose på bunnen, doble alt da, altså 8 eggehviter?
Nå ser jeg at det er Kristine
Nå ser jeg at det er Kristine du heter du som driver denne nettsiden, og ikke Christina.... Trodde det var du som anbefalte å doble bunnen ;-)
Hvis man ikke har mandelkvern
Hvis man ikke har mandelkvern og kjøper ferdig mandelmel, hvor mye mel skal jeg bruke i bunnen da?
100g mandler kan byttes ut
100g mandler kan byttes ut med 90g mandelmel
Når jeg smeltet
Når jeg smeltet melkesjokoladen med kremfløte så ble den så porøs i konsistensen. ikke flytende. Hva gjør jeg galt??
er kremen og bunnen det samme
er kremen og bunnen det samme som blir brukt i suksessterte?
Tåler denne å fryses hvis man
Tåler denne å fryses hvis man lager den god tid i forveien?
skal lage sånn til en
skal lage sånn til en konfirmasjon
Et triks for å dele bunnen i
Et triks for å dele bunnen i to er å kun forsiktig skjære et snitt rundt hele på midten, deretter dra en sytråd igjennom. Deles mye enklere slik :)
Husk for all del å smelte sjokoladen forsiktig i vannbad. Min klumpet seg med en gang jeg la til fløte og fikk tørr og umulig konsistens. Er ikke helt sikker på hvorfor eller hvordan det kan fikses?
Skriv ny kommentar