Brownies med dadler

Brownies med dadler er vidunderlig gode og passer spesielt godt ved juletider!

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser: 

♥ 100 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g dadler (u/sten)
♥ 100 g valnøtter

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret i en liten kjele. Ha i brunt sukker og kokesjokoladen oppdelt i biter. Rør til alt er smeltet. Avkjøl til blandingen er lunken. Pisk inn eggene med en ballongvisp. Bland så inn hvetemel som er siktet sammen med bakepulver. Til slutt tilsettes hakkede dadler og valnøtter.

Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Hvelv kaken ut av formen og del opp i små firkanter.

 

 

Er du glad i dadler, kommer du til å falle for denne kaken! 

 

 

Skikkelig yummy kakestykker!  

 

 

Tips: 

♥ Pass på at du ikke oversteker kaken. Det er meningen at den skal ha en bløt og fuktig kjerne. 

♥ Brownies med dadler holder seg myke lenge dersom de pakkes inn i plast. Kakene er også kjempefine å fryse.

 

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Brownies med dadler
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g dadler (u/sten)
♥ 100 g valnøtter

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ha i brunt sukker og kokesjokoladen oppdelt i biter. Rør til alt er smeltet. Avkjøl til blandingen er lunken. Pisk inn eggene med en ballongvisp. Bland så inn hvetemel som er siktet sammen med bakepulver. Til slutt tilsettes hakkede dadler og valnøtter.

Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og del opp i små firkanter.

Tips

♥ Pass på at du ikke oversteker kaken. Det er meningen at den skal ha en bløt og fuktig kjerne. 

♥ Brownies med dadler holder seg myke lenge dersom de pakkes inn i plast. Kakene er også kjempefine å fryse.

2 kommentarer

Hei - har laga desse tidligere....lurer på om det var til jul i fjor...de var aldeles nydelige! Fant heldigvis igjen oppskriften. Nå blir det jule-brownies en av de neste dagene. Jeg brukte glutenfritt mel - gikk aldeles utmerket.
Takk for super oppskrift! Ha en fabelaktig adventstid

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift