Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Heisan!
Denne mandagen er straks i ferd med å bli til tirsdag, men før jeg legger meg vil jeg dele en kjapp oppskrift med deg.
Som dere kanskje har lagt merke til, liker jeg veldig godt å kose meg med rawfood-konfekt av og til. Ikke fordi jeg er imot helt vanlige kaker - for all del, jeg elsker kaker med sukker, smør, mel, krem og melkesjokolade, og innholdet her på Det søte liv taler jo for seg - men jeg liker også denne typen "rawfood-kaker" veldig godt.

For meg er det både og, ikke enten eller. :)

Disse browniekulene lages med valnøtter, dadler og kakao (la oss ikke glemme at god, mørk sjokolade inneholder masse antioksidanter :-D ), i tillegg til litt kokosolje og agavesirup.
Kulene er kjemperaske å lage og inneholder masse sunne næringsstoffer. Kaloriene er her såklart, så det holder med 1 (kanskje 2) kuler til kaffekoppen... ;)

Oppskriften gir ca. 22 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g valnøtter
♥ 1,5 dl kakaonibs (se tips)
♥ 0,5 dl kakaopulver (se tips)
♥ 200 g dadler (uten stener)
♥ 2 ss kokosolje (flytende)
♥ 2 ss agavesirup (se tips)
♥ en liten klype maldonsalt
Fremgangsmåte:
Ha valnøtter, kakaonibs og kakaopulver i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen til den blir smulete.
Tilsett myke dadler, kokosolje, agavesirup og en liten klype maldonsalt. Kjør blandingen videre i food processoren en god stund til. Skrap ned deig som samler seg i kantene innimellom så alt kommer med, og kjør videre helt til du merker at sjokolademassen blir jevn og begynner å henge sammen.
Trill kuler i ønsket størrelse.

Oppbevar dem kjølig frem til servering.


Tips:
♥ Kakaonibs og rå kakaopulver fås kjøpt i helsekostforretninger (jeg har kjøpt dette i helsekost-seksjonen hos Coop Mega her jeg bor). Dette er rå kakao med ekstra høyt næringsinnhold.

Kakaonibs gir litt crunch i kulene.

Får du ikke tak i disse produktene, kan du bruke hakket mørk sjokolade og vanlig kakaopulver.
♥ Agavesirup gir god, naturlig og plantebasert søtning for de som vil unngå vanlig sukker.

Lønnesirup og honning er andre gode naturlige alternativer hvis du foretrekker det. Fibersirup kan også brukes.
♥ Jeg liker å oppbevare kulene i kjøleskapet, og der har de lang holdbarhet. Browniekulene kan også fryses.

Jeg liker å starte dagen slik, jeg. ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 200 g valnøtter
♥ 1,5 dl kakaonibs (se tips)
♥ 0,5 dl kakaopulver (se tips)
♥ 200 g dadler (uten stener)
♥ 2 ss kokosolje (flytende)
♥ 2 ss agavesirup (se tips)
♥ en liten klype maldonsalt
Ha valnøtter, kakaonibs og kakaopulver i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen til den blir smulete.
Tilsett myke dadler, kokosolje, agavesirup og en liten klype maldonsalt. Kjør blandingen videre i food processoren en god stund til. Skrap ned deig som samler seg i kantene innimellom så alt kommer med, og kjør videre helt til du merker at sjokolademassen blir jevn og begynner å henge sammen.
Trill kuler i ønsket størrelse. Oppbevar dem kjølig frem til servering.
♥ Kakaonibs og rå kakaopulver fås kjøpt i helsekostforretninger (jeg har kjøpt dette i helsekost-seksjonen hos Coop Mega her jeg bor). Dette er rå kakao med ekstra høyt næringsinnhold. Kakaonibs gir litt crunch i kulene. Får du ikke tak i disse produktene, kan du bruke hakket mørk sjokolade og vanlig kakaopulver.
♥ Agavesirup gir god, naturlig og plantebasert søtning for de som vil unngå vanlig sukker. Lønnesirup og honning er andre gode naturlige alternativer hvis du foretrekker det. Fibersirup kan også brukes.
♥ Jeg liker å oppbevare kulene i kjøleskapet, og der har de lang holdbarhet. Browniekulene kan også fryses.
6 kommentarer
Hei! Disse browniekulene ser
Hei! Disse browniekulene ser kjempegode ut. Men får desverre ikke prøvd de selv ettersom jeg er alergisk mot nøtter:( har du noe erstatning for nøttene for oss som er som er allergiske?<3
Kanskje du kan teste ut med
Kanskje du kan teste ut med solsikkerkjerner, hvis du ikke er allergisk for det? Eller kjekssmuler - men det blir jo ikke helt det samme.
Hva er Maldonsalt?
Hva er Maldonsalt?
Flaksalt. Fås kjøpt i de
Flaksalt. Fås kjøpt i de fleste matbutikker. Går fint å sløyfe det :-)
Browniekulene så gode ut
Browniekulene så gode ut Vet du om det går an å erstatte valnøtter i oppskriften med for eksempel mandler? Er allergisk mot nøtter.
Det går fint å bytte ut
Det går fint å bytte ut valnøtter med mandler.
Skriv ny kommentar