Mor Monsen med eplebiter


Hei på deg!  :)  

Mor Monsen er blant de beste formkakene jeg vet om, og jeg ser ingen grunn til å spise denne norske, tradisjonsrike kaken bare til jul.

Jeg har tidligere laget Mor Monsen til påske med appelsinsmak og nå fikk jeg lyst til å lage en høstlig Mor Monsen med eplebiter.

 

 

Til en forandring blir dette en eplekake uten kanelsmak. I stedet kommer smaken av korinter, mandler og litt sitron godt frem sammen med eplesmaken. 

 

 

Som jeg regnet med, ble dette en kjempegod kake! 

 

 

Prøv ut denne kaken du også!  :)  

 

 

Her kommer oppskriften: 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 6 egg
♥ skall av 1/2 sitron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Pynt:
♥ 4 epler (se tips)
♥ 100 g korinter (se tips)
♥ 75 g mandelflak
♥ 50 g perlesukker


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig og lys smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Vend inn revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).

Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Fordel eplebitene over deigen og trykk de litt ned i deigen.

Strø over korinter, mandelflak og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-35 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Løft kaken ut av formen og del kaken opp i snitter eller i firkanter.

 

 

Jeg deler kaken her i snitter ved å først skjære kaken i diagonale striper og deretter i biter.

 

 

Eplebitene er ikke så veldig synlige, men de finnes der under laget av korinter og mandler. 

 

 

Mmmmm, kjempegod og utrolig myk kake! 

 

 

Mor Monsen med eplebiter - en lekker vri på en norsk klassiker! 

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her 4 epler, men de var ikke så veldig store. Har du store epler, holder det nok med 3 stk. Eplebitene bør være nokså små (1 cm store terninger), ellers kan de synke de til bunns i kaken under stekingen. 

♥ Korinter er små rosiner som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker rundt juletider. Får du ikke tak i korinter i høstsesongen, kan du bruke hakkede rosiner. Smaken blir den samme. 

♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse. 

 

 

Håper du ble inspirert til å bake litt denne kommende uken, enten du har høstferie eller ikke. 

 

 

Jeg reiser til Lisboa i morgen og gleder meg til å bli inspirert av portugisiske kaker. 

Data'en er med meg såklart, så det blir nok noen nye innlegg her på Det søte liv selv om jeg er på reisefot.  :)  

 

 

Happy baking! 

Klemmer fra meg 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Mor Monsen med eplebiter
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 6 egg
♥ skall av 1/2 sitron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Pynt:
♥ 4 epler (se tips)
♥ 100 g korinter (se tips)
♥ 75 g mandelflak
♥ 50 g perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig og lys smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Vend inn revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).

Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Fordel eplebitene over deigen og trykk de litt ned i deigen.

Strø over korinter, mandelflak og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-35 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

Løft kaken ut av formen og del kaken opp i snitter eller i firkanter.

Tips

♥ Jeg brukte her 4 epler, men de var ikke så veldig store. Har du store epler, holder det nok med 3 stk. Eplebitene bør være nokså små (1 cm store terninger), ellers kan de synke de til bunns i kaken under stekingen. 

♥ Korinter er små rosiner som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker rundt juletider. Får du ikke tak i korinter i høstsesongen, kan du bruke hakkede rosiner. Smaken blir den samme. 

♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse. 

Kakekategori
Sesong

4 kommentarer

Jeg lagde denne kaken til bridgeklubben min, og vi var 30 personer som spiste opp hele kaken! Jeg doblet oppskriften og lagde den i Stor langpanne da.
Kaken ble SÅ god! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift