Sitronis


Hei dere!  Smile  

Det er sommerferie i Norge på meg for tiden, og selv om det er litt vekslende og til tider skuffende vær, hindrer ikke det meg i å nyte iskrem - så det så!  Wink  

Ingenting slår hjemmelaget iskrem!

Denne sitronisen er perfekt søt-syrlig på smak og kremete i konsistensen.

 

Her er bildet jeg postet av isen i SOME tidligere i dag Yum :

 

Instagram: kristine_lifeissweet

 

Isen kan lages både med og uten iskremmaskin.

 

 

Oppskriften gir 4 gode dessertporsjoner.

 


 


Ingredienser:

♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.

Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen. 

Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.

Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten.

 

 

Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig. 

 

 

La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.  

 

 

Nyyydelig iskrem! 

 

 

Tips:

♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.

♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).

 

Kos deg!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sitronis
Ingredienser

♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.

Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen. 

Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.

Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten. Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig. 

La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.

Tips

♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.

♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

8 kommentarer

Hei Wenche, ja kremfløten skal piskes stiv krem, men ikke overpisket. Kremen kan gjerne være litt bløt - men altså fortsatt stiv nok til at det er krem. :-)

Har nettopp fått meg iskremmaskin og gleder meg til å prøve oppskriften! ❤️ Lurer på om jeg skal følge prosedyren med å piske krem etc, også når jeg har ismakin? Eller skal jeg bare ha ingrediensene i maskina og la den gjøre jobben? Er helt grønn på dette.

Når jeg først skriver her: tusen takk for en fantastisk nettside!

Heihei! Jeg lagde nettopp denne isen i min ismaskin, men resultatet ble ikke helt som jeg hadde ønsket. Selve smaken på isen var nydelig!!! Veldig deilig og frisk sitronsmak! Men konsistensen ble ikke noe bra, isen var veldig klumpete… Hva tror du kan være årsaken til dette? Jeg er veldig sikker på at det var kremen som var problemet, kan det være at jeg pisket den for lenge, eller bare fungerer ikke pisket krem i ismaskin?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift