Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Fetakrem er noe jeg lager ofte!
Fetakrem med hvitløk er kjempegodt som tilbehør til brød, salater, grillmat, tapas, koldtbord osv. osv.
Lett å lage og veldig smakfullt! Se også Fetakrem med urter.
Ingredienser:
♥ 200 g feta
♥ 3 ss rømme, crème fraîche eller gresk yoghurt
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ts sitronsaft
♥ salt og pepper
Fremgangsmåte:
Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett rømme og hvitløk som er presset igjennom en hvitløkspresse.

Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.

Kjør blandingen til en jevn krem. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel.
Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.

Ha fetakremen i en skål og pynt med salt, pepper og litt fersk timian.

Verdens beste fetakrem! *heart*

Tips:
♥ Bruk ekta fetaost av god kvalitet. Finnes i flere varianter. Jeg brukte ofte denne økologiske fetaosten.

♥ Juster tykkelsen på kremen med mengden rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt.
Jeg serverte i dag Fetakrem med hvitløk sammen med Focaccia med løk og oliven.
Helt himmelsk godt!

Fetakrem med hvitløk er også supergodt som dipp til chips eller grønnsaksstaver.

Prøv også å hule ut sopp (champignon) og fylle dem med fetakrem. Stek i ovnen ved 200°C i 30 minutter. NAM!
Fetakrem med hvitløk er rett og slett supergodt til veldig mye!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 200 g feta
♥ 3 ss rømme, crème fraîche eller gresk yoghurt
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ts sitronsaft
♥ salt og pepper
Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett rømme og hvitløk som er presset igjennom en hvitløkspresse.
Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.
Kjør blandingen til en jevn krem. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel.
Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.
♥ Bruk ekta fetaost av god kvalitet.
♥ Juster tykkelsen på kremen med mengden rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt.
♥ Jeg serverte i dag Fetakrem med hvitløk sammen med Focaccia med løk og oliven. Fetakrem med hvitløk er også supergodt som dipp til chips eller grønnsaksstaver. Prøv også å hule ut sopp (champignon) og fylle dem med fetakrem. Stek i ovnen ved 200°C i 30 minutter. NAM!
2 kommentarer
Ojojoj, den her så ekstremt
Ojojoj, den her så ekstremt fristende ut!!
Må prøves!
Sååå godt! :-)
Sååå godt! :-)
Skriv ny kommentar