
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
CocoCrunch™ er kjempepopulære, sunne, rawfood energikuler, som selges i mange cafeer og helsekostforretninger.
Kulene er smaker deilig av havre, kokos og sjokolade, og kjennetegnes av at de også inneholder spiret bokhvete, som gir herlig crunch.
Her får du oppskriften på en hjemmelaget variant, som jeg synes smaker veldig likt originalen.
Kulene er enkle å lage, og veldig kjekke å ha i kjøleskapet så du kan hente dem frem når du får lyst på noe godt
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g havregryn
♥ 40 g kakao
♥ 50 g kokos
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts maldonsalt
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1 dl smeltet kokosolje
♥ 1 ss mandelolje
♥ 80 g spiret bokhvete (se tips)
Pynt:
♥ 50 g kokos
Fremgangsmåte:
Kjør havregryn lett sammen i en food processor så det blir til grovt havremel. Tilsett kakaopulver, kokos, kaffepulver, vaniljesukker og maldonsalt og kjør dette sammen til en finkornet blanding. Tilsett lønnesirup, smeltet kokosolje og mandelolje og kjør sammen til en bløt masse.
Ha massen i en bolle sammen med spiret bokhvete.
Kna bokhveten inn i deigen.
Form deretter 20 kuler som rulles i kokos.
Sett kulene i kjøleskapet i minst 1 time før servering, så de blir fastere.
Kjempegode, veganske energikuler som det er lett å få dilla på!
Tips:
♥ Spiret bokhvete fås kjøpt i helsekostforretninger.
♥ Kulene oppbevares i kjøleskapet og har lang holdbarhet.
Anbefaler deg å lage hjemmelagde CocoCrunch™!
De er både sunne og utrolig gode!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g havregryn
♥ 40 g kakao
♥ 50 g kokos
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts maldonsalt
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1 dl smeltet kokosolje
♥ 1 ss mandelolje
♥ 80 g spiret bokhvete (se tips)
Pynt:
♥ 50 g kokos
Kjør havregryn lett sammen i en food processor så det blir til grovt havremel. Tilsett kakaopulver, kokos, kaffepulver, vaniljesukker og maldonsalt og kjør dette sammen til en finkornet blanding. Tilsett lønnesirup, smeltet kokosolje og mandelolje og kjør sammen til en bløt masse.
Ha massen i en bolle sammen med spiret bokhvete. Kna bokhveten inn i deigen.
Form deretter 20 kuler som rulles i kokos. Sett kulene i kjøleskapet i minst 1 time før servering, så de blir fastere.
♥ Spiret bokhvete fås kjøpt i helsekostforretninger.
♥ Kulene oppbevares i kjøleskapet og har lang holdbarhet.
8 kommentarer
Hei, er det nødvendig å ha i
Hei, er det nødvendig å ha i mandelolje, eller kan det sløyfes? :)
Hei, mandelolje gir god smak,
Hei, mandelolje gir god smak, men kan sløyfes eller byttes ut med olivenolje, kokosolje eller annen type olje du liker.
Hei! :) Skal bokhveten
Hei! :) Skal bokhveten bløtlegges først? Jeg fikk beskjed om det på helsekostforretningen, men det står ingenting om det i oppskriften. Mvh, Mari
Du må bruke det som heter…
Du må bruke det som heter spiret bokhvete. Den skal ikke bløtlegges først.
Hva slags type kaffe bruker
Hva slags type kaffe bruker man? Må man lage kaffen først eller bruke selve pulveret? :)
Hei Hvilken kokosolje bruker…
Hei
Hvilken kokosolje bruker du? Jeg har brukt SanaBona rå økologisk kokosolje, men syns den gir en bismak (er bedre om de er veldig kalde).
Mvh Ragnhild
Jeg laget disse i går og de…
Jeg laget disse i går og de ble kjempegode. Litt plundrete å forme kuler da massen først var litt smuldrete men ble mer fuktig når man trykket massen sammen.
I dag laget jeg dem igjen…
I dag laget jeg dem igjen. Siden jeg syntes det var litt smuldrete å forme sist, lot jeg røren stå litt i kjøleskapet og godgjøre seg først. Den ble nesten litt for stiv, men jeg fikk lett delt av passe klumper med en vanlig bestikk-kniv og straks jeg begynte å rulle kuler ble det veldig føyelig, antakelig fordi kokosoljen lett smelter pga varmen fra hendene mine. Syntes det gikk mye lettere i dag. Deilige godbiter!
Skriv ny kommentar