Softiskake

Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!  

 

 

Iskaken består av kjeksbunn, en utrolig nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen.

 

 

Kaken kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 8 Digestivekjeks
♥ 50 g smør 

Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel 

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).

Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.

Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.

Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.

 

 

Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.

 

 

La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter så den tiner litt og blir mykere.

 

 

 

 

Bruk en kniv for å skjære iskaken i serveringsstykker. 

 

 

Utrolig nydelig iskake! 

 

 

Tips:

♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.

 

 

Anbefaler virkelig denne iskaken som smaker som softis! Smile  

 

 

Sååå utrolig herlig iskake! 

 

 

♥ 

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Softiskake
Ingredienser

Bunn:
8 Digestivekjeks
50 g smør

Iskrem:
4 eggeplommer
2 dl sukker
200 g kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).

Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.

Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.

Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat. La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.

Tips

Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

10 kommentarer

Utrolig god kake! Alle barna elsker den og den forsvinner før alle får smakt. Derfor lurte jeg på om du tror det går bra å doble oppskriften?

Denne kaka kan du bare fjerne! Det strøsselet er ikke å oppdrive i en eneste butikk!! Har samfart alle butikkkjedene i Oslo og 2 kommuner til... ingen har det i sortimentet sitt!

Utrolig god iskake, og enkel å lage. I mangel av strøssel brukte jeg raspet sjokolade.
Her kan man dog ha på det man liker på softisen. Neste gang prøver jeg krokan.

Hvor mange gram tilsvarer 8 stk digestive? Jeg må bruke glutenfrie, som er en del mindre enn vanlige. Så hvis du oppgir gram så kan jeg lage den glutenfri.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift