Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Rips passer ypperlig sammen med disse søte og mektige browniesene med hvit sjokolade.
En usedvanlig lekker sommerkake!
Oppskriften er til liten langpanne.
150 g smør
200 g hvit sjokolade
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetmel
1,5 ts bakepulver
100 g friske rips
Pynt:
vaniljesukker
friske rips
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og halvparten av sukkeret med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret.
Bland sammen hvetemel og resten av sukkeret i en bolle. Ha halvparten i deigen og rør til alt er godt blandet. Bland resten av sukkermelet med rensede risp, slik at alle ripsene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.
Før servering pyntes hvert kakestykke med litt vaniljesukker. Dander fatet gjerne noen ripsranker i tillegg!
Denne kaken blir ikke så høy, så den trenger ikke så lang steketid. Kaken skal ha en myk og saftig kjerne når den er ferdigstekt.
Kakestykkene er fine å fryse!
3 kommentarer
Hei.
Hei.
Det står i oppskriften at sukkeret skal blandes med både eggene og med melet. Hvor mye med egg, og hvor mye med mel?
Takk for en superduper side! Bruker den flittig. :-)
Hei, bruk halvparten med
Hei, bruk halvparten med eggene og resten med melet. Jeg skal korrigere oppskriften, takk for at du ga beskjed:-)
Ser kjempe fint ut! Takk for…
Ser kjempe fint ut! Takk for oppskriften! :) Du skriver at det friske rips skal brukes, men går det an å bruke frosne rips også? Takk på forhånd!
Hilsen
Skriv ny kommentar