Nesquick-kake

Denne store langpannekaken anbefales til alle barneselskaper (selv om de voksne nok også vil kunne ha lyst til å forsyne seg her.. 😉 )!

Kaken er saftig og myk og har en mild smak av melkesjokolade.

 

 

Oppskriften passer til stor langpanne. 
 

Ingredienser: 

♥ 150 g smør
♥ 7,5 dl kefir (eller kulturmelk)
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 2 dl Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 10 dl hvetemel

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
♥ (evtl 1-2 ss melk)

Pynt:
♥ Smarties eller Non-Stop med melkesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en stor bakebolle og rør til alt er godt blandet.

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25–30 minutter. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør i de øvrige ingrediensene. Synes du glasuren blir for tykk, kan den tynnes ut med litt melk.

Smør glasuren over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store firkanter og pynt med Smarties eller andre typer fargede sjokoladelinser.

 

 

Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.

 

 

Tips: 

♥ Det går fint an å bruke Oboy-pulver eller annen type sjokolademelkpulver i stedet for Nesquick. Merk at det er kun pulver som skal tilsettes (du skal altså ikke lage sjokolademelk). 

♥ Kaken holder seg godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Nesquick-kake
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 7,5 dl kefir (eller kulturmelk)
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 2 dl Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 10 dl hvetemel

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
♥ (evtl 1-2 ss melk)

Pynt:
♥ Smarties eller Non-Stop med melkesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en stor bakebolle og rør til alt er godt blandet.

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25–30 minutter. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør i de øvrige ingrediensene. Synes du glasuren blir for tykk, kan den tynnes ut med litt melk.

Smør glasuren over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store firkanter og pynt med Smarties eller andre typer fargede sjokoladelinser. Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.

Tips

♥ Det går fint an å bruke Oboy-pulver eller annen type sjokolademelkpulver i stedet for Nesquick. Merk at det er kun pulver som skal tilsettes (du skal altså ikke lage sjokolademelk). 

♥ Kaken holder seg godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.

22 comments

Hei! Har tenkt å lage denne kaken i morgen og lurte på om det går an å lage den i rundform? :)

Hei :) Denne kaken er helt fantastisk :) Har bakt den flere ganger og den forsvinner like fort hver gang.
Jeg lurer på om det er mulig å lage den i rund form? Antar jeg må halvere røren? Og hvor lenge skal den da stekes? Veldig takknemlig for svar :)

Stemmer det at kaken skal steke nederst i ovnen? kaken min ble helt svidd i bunnen stekte den i 25 min...

I min gamle ovn stekte jeg kaken på nederste rille, men nå som jeg har nyere ovn er jeg enig i at kaken bør stekes midt i ovnen. Jeg har justert oppskriften.

Jeg har også svidd den ved å steke nederst i ovnen men de siste 2-3 gangen har jeg satt den neste midt i ovnen og da blir den bedre

Hei, du tipset meg om denne kaken på en facebook gruppe for ikke så lenge siden. Syns den ser veldig god ut så tenkte å prøve meg på denne til baby shower. Lage den i to små boller og en stor, altså pupper og mage. Hvor lenge tror du den bør steke og hvor mange grader, midt i ovnen, nederst i ovnen? Skal steke i stålboller fra Ikea, den store er 20cm D og 9cm høy, de små er 12cm D og 6cm høy. Litt usikker på om de egentlig egner seg til å steke i, men har fått låne de av noen som har stekt i de før så skal gå greit.

Videre lurer jeg på om jeg bør ha noe mellom kaken og sukkerpastaen? Skal bruke hvit sukkerpasta så redd for at det brune skal synes gjennom.. Hvis du har en link til lignende kake så hadde det vært supert <3 første gang jeg skal lage noe annet enn toro sjokoladekake, så veldig redd for å gjøre noe feil :/

Hei,
Har denne kaken i ovnen nå, rund form, ca 26 cm. Kaken blir jo aldri ferdig.... 160 grader i ca 45min har du svart over her.... nå har min stått i minst 90 min, og jeg har nå satt den ett hakk høyere opp og satt gradene på190.... håper den blir god til slutt.... Kan du oppdatere oppskriften til rund form også??
God Påske.
Lene :)

Stekte den 35 minutter, synes den enda så rå ut inni. pluss at den ble ikke noe brun, og smakte veldig lite sjokolade eller ikke noe. Hadde 2 dl oboy.

Dette er blitt en «go-to» sjokolade kake hos oss, både barn og voksne liker denne veldig godt 🙏🏼😊

Jeg har prøvd å lage denne kaken i kveld. Jeg brukte kakestikke og den så ut til å være ferdig. Den hadde hevet fint. Etter at jeg tok den ut har den synke sammen og virker litt rå inni. Hva har jeg gjort galt? Er den tatt ut for tidlig? Prøvd å bake den en gang tidligere med samme resultat.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.