Sjokoladekake i brødform

Sjokoladekake i brødform
Ingredienser

85 g smør
100 g kokesjokolade
3 egg
2,5 dl yoghurt naturell
2,5 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet i det varme smøret.

Pisk sammen egg og yoghurt i en bolle (bruk en stålvisp). Rør i sukker og deretter smørsjokoladen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør i.

Hell deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er fin å fryse!

Se også oppskrift på "Sjokoladeformkake".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 comments

Hei :)
kan hvetemelet erstattes med gluten fritt mel å bli noen Lunde like go?
På forhånd takk

Hei!
Jeg har omgjort kakeoppskriften slik at den er blitt lavkarbo. Jeg økte smørmangelen til 100 g, erstattet sukkeret med 1 dl tagatesse, erstattet vaniljesukkeret med 1 ts vaniljepulver, erstattet sukkerholdig kokesjokolade med sjokolade med høyt kakaoinnhold søtet med stevia. Hvetemelet ble erstattet med 4 dl mandelmel, 2 ts fiberhusk, 1 ts johanniskjernemel og ca. 1 dl kaffe. Resultatet ble bra!
Jeg serverte kaken med rørte bringebær og vispet kremfløte. Tilbakemeldingene jeg fikk var bare positive.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.